Tort Arici pogonici

Postat de Bucataras in Torturi
1 Apr 2009 | 13727 vizualizari
Tort Arici pogonici

“Buna, va trimit o reteta delicioasa pentru un tortulet de biscuiti pentru concursul bucataras.ro”, spune Sabina. Iata si reteta:

Ingrediente

  • 500 grame biscuiti populari
  • 3 linguri mari cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru crema si pentru ornare:
  • o cutie de mascarpone (250 grame)
  • 50 grame zahar
  • o cescuta de cafea pregatita
  • 2 linguri de cacao
  • cereale de ciocolata (pentru tepi)
  • 200 grame nuca
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame unt
  • 2 esente de rom
  • 300 ml cafea/lapte cu ciocolata
  • stafide
  • un praf de sare

Mod de preparare

Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata.

Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc).

Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau cafea. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru o ora pentru a se intrepatrunde aromele.

Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute.

Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza corpul ariciului. Se pune si crema de mascarpone peste, iar apoi se infig cerealele de ciocolata, care imita tepii. I se pun ochii si nasul din aceleasi cereale.

Se da la frigider pentru 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici pogonici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Postat de Constelatialeu

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Postat de ancutsa

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

    Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Pentru blat: se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2009, 08:17
Ce simpatic e!
la 01.04.2009, 13:07
Imi place!Are 5 stelute de la mine!!! Bravoooo
la 01.04.2009, 16:05
Felicitari Sabina! Un tort tare haios! ;) Si delicios cu siguranta.
la 01.04.2009, 17:39
Waaau, arata suuupeeer, si cred ca e foarte bun!!
la 01.04.2009, 23:20
ce dragutz eeee!! din ce e "iarba" aia de pe platou?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking