Tort Baiser cu prune

Postat de cris2711 in Torturi
3 Oct 2011 | 4481 vizualizari
Tort Baiser cu prune

Pentru ca astazi este ziua nationala a Germaniei si mi-a permis timpul sa pregatesc si eu ceva ,m-am gandit sa va ofer Tortul Baiser cu prune.Reteta este in mare parte preluata de pe Lecker.de.Va servesc cu mare drag:)))

Ingrediente

  • 1/8 litru lapte,
  • 50+100+175 grame zahar,
  • 4 oua(marime mijlocie M),
  • 1 pachet zahar vanilat ,
  • 150 gr.unt sau margarina,
  • 3-4 picaturi aroma de lamaie,
  • 200 gr.faina,
  • 1 lingurita praf de copt ,
  • 1 lingurita de scortisoara,
  • untura sau margarina pentru uns tava,
  • 5 linguri de piure de prune sau mere ,
  • 3  albusuri foarte proaspete,
  • 500 gr. prune fara samburi
  • 250 gr.zahar jeleu (2:1).

Mod de preparare

1.Laptele se pune la incalzit.Intr-o oala mica se pune 50 grame zahar la caramelizat.Se amesteca cu laptele ,se lasa sa fiarba usor iar apoi se lasa putin la racit.Se adauga 2 oua si zaharul vanilat si se amesteca.Se lasa scurt pe foc mic dar nu se da in clocot.

2.  150 gr.unt sau margarina se mixeaza pana se formeaza aluatul.Se adauga 2 oua si aroma de lamaie.Se incorporeaza si faina(200gr.),praful de copt si scortisoara.Cand se formeaza ca si un aluat se adauga si masa caramelizata de la pozitia 1.

3. Se unge forma cu putina margarina ca sa nu se prinda aluatul de forma.Aluatul se pune intr-o forma de cca.26 cm .Deasupra se orneaza piureul de mere sau prune.Eu am pus de mere.Se pune forma in cuptorul incins la 175 grade(in prealabil)si se lasa circa 10 minute.

4.Intre timp cele trei albusuri se bat bine cu 175 gr.zahar pana fac tepi.(castronul trebuie sa fie foarte curat ,fara urme de grasime,altfel nu se intareste). Se oa forma cu aluatul de la cuptor si se pune albusul batut spuma deasupra.Se introduce din nou la cuptor si se lasa circa 25 de minute la aceeasi temperatura.

Cand este gata se ia din cuptor si se lasa la racit.

5.Prunele injumatatite sau taiate in sferturi,dupa dorina, se pun la foc mediu cu zaharul jeleu(2:1)care se foloseste pentru marmelade).Se lasa sa fiarba 3 minute .Pe urma se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit se pun prunele insiropate deasupra iar siropul deasemenea

Pofta buna:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Baiser cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (90)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu cirese

Postat de mirela0911

Desert tort cu cirese

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se mai adauga apa, se mai mixeaza putin apoi se adauga...

Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Postat de simona72

Desert tortulet cu capsuni si crema mascarpone

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2011, 17:45
Traiasca Germanica!

Am ajuns prima...te rog sa-mi faci portie cat pentru 2.
la 03.10.2011, 17:49
Miha mersi mult,sigur ca primesti portie tripla
la 03.10.2011, 17:58
Multumesc!

la 03.10.2011, 18:00
cu mare placere,mai am jumatate de tort ,te astept cu mare drag
la 03.10.2011, 18:01
Gaby

Vezi toate comentariile (90)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking