Tort cu crema de nectarine si prune

Postat de rhapsody in Torturi
20 Dec 2013 | 3029 vizualizari
Tort cu crema de nectarine si prune

Se cere tort la asa sarbatoare mare. :) "La multi ani" Bucataras! Sa cresti frumos si bine!

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua (xl)
  • 14 lg cu varf zahar
  • 9 lg cu varf faina de grau
  • 6 lg cu varf cacao
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1 si 1/2 lgt rasa praf de copt

Crema de ciocolata

  • 800 g frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 g cicocolata amaruie
  • 6 galbenusuri (3 mici + 3 mari)

Crema nectarine

  • 400 g nectarine
  • 40 ml apa
  • 200 g marshmallows400 g frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • 2 lg zahar

Crema prune

  • l500 g prune
  • 3 lg zahar
  • 40 ml apa
  • 400 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida
  • 80 g mascarpone

Sirop:

  • 50 ml sirop concentrat de salcam
  • 200 ml apa plata

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 8 lg de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 50-60 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.

Crema de ciocolata

1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a  da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia.

2. Reinfierbantam compozitia pana aproape de punctul de fierbere (avand grija sa amestecam mereu ca sa nu se lipeasca ciocolata), punem galbenusurile batute, amestecam si oprim focul imediat. Continuam sa amestecam pana cand se omogenizeaza totul.

3. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.

4. Inainte de a monta tortul scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare. Va fi mai densa asa ca la montaj va trebui sa utilizati un vas cu apa fierbinte in care sa tineti cutitul sau ustensilele cu care finisati tortul.


Crema de nectarine
1. Punem nectarinele spalate, curatate de samburi si taiate cuburi impreuna cu 3 lg zahar intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min,  dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Scoatem nectarinele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallos pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).

3. Mixam frisca lichida cu 1 lg zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de nectarine racita.  

Crema de prune

1. Punem prunele spalate si curatate de samburi impreuna cu zaharul intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min,  dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.  

2. Scoatem prunele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).  

3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de prune bine racita si cu mascarponele.

Atentie! Crema de nectarine si cea de prune se fac cu cateva minute inainte de a monta tortul.

   Asamblare:
Feliem blatul racit, punem o felie din blat intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punem jumatate din crema de prune, apoi a doua felie, insiropam, punem crema de nectarine, a treia felie, insiropam, punem restul de crema de prune apoi ultima felie de blat. O insiropam si introducem in frigider pentru minim 2-3 ore.Scoatem tortul de la frigider, scoatem inelul si apoi il imbracam in crema de ciocolata, apoi il bagam din nou in frigider pentru cateva ore.

S-aveti pofta!

NOTA!

Puteti inlocui fructele cu fructe din compot (caz in care le scurgeti de zeama, le faceti piure si le puneti la infierbantat intr-o oala non-aderenta si apoi continuati cu pasul 2 de la crema) sau cu fructe congelate (caz in care urmati toti pasii). :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nectarine si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu Crema de Sampanie

Postat de Alina26

Tort cu Crema de Sampanie

Pregatim Blatul: 1.Se separa albusurile de galbenusuri. 2.Se bat albusurile cu un praf de sare. 3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se...

Citeste continuarea

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2013, 14:38
Gata vin repede la tort
la 20.12.2013, 14:42
cat de bunnn trebuie sa fie
la 20.12.2013, 14:46
la 20.12.2013, 14:47
ce bunatate
la 20.12.2013, 14:48

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking