Tort Battenberg - desertul princiar
Postat de simonacallas in Torturi 29 Mar 2014 | 8234 vizualizari
De ceva vreme îmi doream să prepar acest desert. Mi-au plăcut mult, atât designul cât şi povestea lui. Mă bucur că, în sfârşit, am reuşit să-l fac. Pentru că nu am mai mâncat în viaţa mea ceva atât de bun.
În secolul al XIX-lea, britanicii erau uimiţi de iscusinţa cofetarilor germani de a mânui culorile, formele, marţipanul, aromele şi designul. Atunci când nepoata Reginei Victoria – prinţesa Victoria Alberta Elisabeth Mathilde Marie de Hesse-Darmstadt – s-a căsătorit cu prinţul Louis de Battenberg în anul 1884, cofetarii casei regale britanice au vrut să creeze un tort special, care să se apropie de stillul german. Şi au creat tortul Battenberg – delicat, rafinat, învelit într-o mantie de marţipan, şi care atunci când este tăiat, dezvăluie un model de tablă de şah, în culorile galben şi roz. Cele patru pătrate din secţiunea tortului îi reprezintă pe cei patru prinţi de Battenberg – Louis, Alexander, Henry şi Francis Joseph.
Inapoi la reteta
|