Ingrediente
- blatul de la reteta "pandispan ptr tort buturuga"
ptr crema:
- 240 gr ciocolata ptr topit
- 3 linguri lapte
- 3 linguri sirop maraschino sau grenadine
- 3 galbenusuri
- 125 gr frisca
- jumatate ceasca de cirese din dulceata sau cristalizate
Mod de preparare
Preparam blatul ca in reteta aceasta
Intre timp, preparam crema, si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine omogen.
Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca. Derulam blatul usor, punem un rand din crema de ciocolata si apoi din frisca cu cirese Si rulam usor inapoi. Punem la frigider cateva ore pana se intareste. Apoi il il scoatem si taiem de la ambele capete, cate o felie pe diagonala, felii care le lipim apoi cu putina frisca la ruloul principal ca sa arate ca o buturuga.
Presaram si putin zahar pudra ajutandu-ne de o strecuratoare sau daca aveti de aparatul special.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|