Ingrediente
- Pt blat:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- un praf sare
- 1 praf de copt
- Pt creme:
- 2 budinci vanilie
- 5 linguri zahar
- 900 gr lapte
- 1 plic crema ciocolata
- 200 gr lapte
- 2 linguri zahar
- Pt ornat:
- sos de capsuni
- Pt sirop:
- 700 ml apa calduta
- esenta de vanilie (dupa gust)
- zahar (dupa gust)
Mod de preparare
Se pregateste tava unsa cu ulei si se pune hirtie de copt. Dupa, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar, apoi cele 2 se amesteca (albusurile se toarna peste galbenusuri ),amestecind usor cu para. Dupa omogenizare se pune faina (amestecata cu praful de copt si cernuta) lingura cu lingura amestecind usor sa nu faca cocoloase de jos in sus. Se toarna in tava si se da la cuptorul preincalzit pina e copt (se face testul cu scobitoarea).
Cit blatul se coace facem budincile: laptele (900 gr, pentru a iesi mai tare) se pune intr-un vas pe foc cu 5 linguri zahar, apoi cind clocoteste se adauga budinca amestecind energic sa nu faca cocoloase. Se fierbe 5 minute pina se ingroasa. Se lasa la racit. Se prepara crema de ciocolata conform instructiunilor de pe plic si se lasa la rece.
Se prepara siropul eu am pus 4 linguri de zahar, 1 esenta vanilie si 700 ml apa calduta amestecind pina se topeste zaharul. Cind blatul e rece se taie in 3, se insiropeaza primul strat apoi se pune budinca (jumatate din cantitate), apoi celalalt blat (insiropat) cu restul de budinca, apoi ultimul blat (insiropat) peste care se adauga crema de ciocolata.
Se orneaza dupa bunul plac si dupa propriul gust.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort by Andreea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|