Ingrediente
- 1 chec in forma de tort sau guguluf, ca are gaura....din care s-au taiat cateva bucatele, nu multe
- 200 g unt 65% grasime
- sos de ciocolata Dr. Oetker
- 2 lingurite pline cu dulceata de fragi, din camara proprie
- 80 g ciocolata alba
- 80 g smantana dulce
- Sirop
- 2 pliculete ness
- 1 lingura zahar
- apa calduta
- Decor
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Pentru ca este un tort facut dintr-un chec, treaba a mers tare repede. Am sectionat checul in 4 bucati. Untul ( cam tare din frigider) l-am taiat foarte marunt, am adaugat sosul de ciocolata si dulceata de fragi, am mixat, nu-i problema ca se taie crema ca o dregem repede, repede. Separat pe baie de abur, topim ciocolata cu smantana, o lasam sa se racoareasca 10 min, apoi incepem sa mixam, apoi adaugam cate o lingura din crema taiata si mixam la viteza mica, procedam asa pana terminam toata crema de unt. Obtinem o crema tare delicioasa. Asezam prima felie de chec, o insiropam cu nessul frecat cu zahar si diluat cu apa calduta, apoi intindem o parte din crema, asezam a doua parte de chec insiropam, intindem crema, apoi a treia parte de chec, insiropam si intindem crema, punem si ultima parte de chec, insiropam si imbracam totul cu crema si presaram fulgi de ciocolata. Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort C" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|