Tort cadou

Postat de GeorgianaGrigorescu in Torturi
13 Noi 2016 | 4997 vizualizari
Tort cadou

Un tort fin cu blat de bezea cu alune, blat de morcov cu alune, crema de vanilie, crema de branza si alune caramelizate.

Ingrediente

Blat de bezea:

  • 6 albusuri
  • 140 g alune coapte nesarate
  • 2 linguri amidon
  • 140 g zahar
  • un praf de sare

Blat de morcov:

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g alune
  • 50 g morcov ras marunt
  • 25 g unt
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt 82% grasime
  • vanilie

Crema de branza:

  • 500 ml smantana pt frisca 33% grasime
  • 400 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra

Krantz de alune:

  • 200 g alune coapte fara sare
  • 100 g zahar

100 g cicolata alba

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu pana se rumeneste bine si devine crocanta.

Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava.Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.

Pentru blatul de morcov mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul.Separat frecam galbenusurile peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in  tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-45 de minute.

Pentru crema de vanilie amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingoase amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale.Punem untul in crema treptat amestecand cu telul.

Pentru crema de branza mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust.Daca este nevoie adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.

Pentru krantz-ul de alune caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate cu ajutorul unui sucitor.

Pentru asamblare asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea.Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou.Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si pe fasiile ramase albe am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.

Pentru funda de cadou( care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba peste care am presarat krantz de alune.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Postat de Meea

Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Pregatim pentru prima data blatul : Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt...

Citeste continuarea

Desert tort cutie cadou

Postat de ancutsa

Desert tort cutie cadou

    Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2016, 16:50
Vreau si eu un cadou din asta, ma risc sa mananc morcoveti :bd
la 13.11.2016, 16:53
vreau si eu o bucatica !
la 13.11.2016, 16:57
Bun trebuie să fie!
la 13.11.2016, 17:31
Imi place!
la 13.11.2016, 17:34
Multumesc frumos !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking