Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Postat de Meea in Torturi
20 Feb 2016 | 7628 vizualizari
Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

          Fiecare zi de nastere devine din ce in ce mai frumoasa in fiecare an! Totusi, anul acesta a depasit cu muuult asteptarile mele. Inca de dimineata colegele mele m-au asteptat asa: Nu-i asa ca sunt dragute?♥           A fost atat de emotionaaaaant ♥.Apoi ziua a continuat cu o distractie ca intre fete,in familie etc. Ziua mea s-a cam intins pe 3-4 zile:)). Ca la palat nu?Trei zile si trei nopti:)). M-am simtit rasfatata la maxim si am o placere vinovata care se va termina cu cateva kg in plus pentru caaaa,ciocolata e de top!
          *Au fost o zapaceala maxima pentru mine zilele acestea asa ca imi pare taaaare rau ca nu am reusit sa surprind nici macar 20% din bunatatea tortului prin poze :( . Siiii nici nu am prea prezentat reteta ca la carte, lumina zilei nu mi-a oferit prea mult prilej sa face poze mai frumoase tortului dar credeti-ma ca acest tort este absolut divin si crema de mascarpone va da pe spate! Nu eram mare fan "mascarpone" insa de acuma am sa fiu sigur:)). Va spun din suflet ca a fost printre cele mai iubite torturi! S-A TERMINAT DE NICI NU AM APUCAT SA FAC POZA DECAT ULTIMEI FELII DIN MAREA BUNATATE. Tortul a fost gata  pe la  ora 14 iar urmatoarea zi la ora 12-13 eraaaa deja dat disparut :)).

Ingrediente

  • Ingrediente blat: (cu diametru 24cm~primita cadou ♥~ cu diametru 24cm)
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa rece
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 250g mascarpone
  • 200g zahar pudra
  • 300ml frisca lichida
  • fructe de padure
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri zahar
  • o cana de apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente decor:
  • 200g ciocolata alba
  • 50ml frisca lichida
  • colorant alimentar (rosu)
  • decoruri pentru tort comestibile (eu am folosit floricele)

Mod de preparare

Pregatim pentru prima data blatul: Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt si vanilia. Punem blatul in forma de tort (cu peretii detasabili) unsa cu ulei si tapetata cu faina si lasam blatul la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Eu am vrut neaparat ca tortul meu sa fie inalt asa ca am mai facut un blat exact la fel doar ca l-am facut din 3 oua.

         Pregatim clasicul sirop pe care inca nu simt nevoia sa il schimb! Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie"!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

Pentru crema procedam astfel: mixam mascarponele (rece) cu zaharul pudra pana cand se omogenizeaza frumos si se intareste. Separat,mixam frisca lichida pana cand devine tare (atentie insa sa nu o mixati prea mult, se va taia!!!). Peste mascarpone adaugam frisca,lingura cu lingura.

Eu am taiat blatul din 6 oua in 2 dar voi puteti sa il taiati si in 3. In tava pentru tort punem primul blat, il insiropam biiine (stiti ca sunt maaare fan torturilor insiropate bine ♥ ) si punem 3-4 linguri din crema. Peste crema presaram fructe de padure si punem urmatorul blat, sirop, crema, fructe de padure si apoi ultimul blat (al meu este blatul facut din 3 oua). Scoatem peretii tavii si imbracam tortul in restul de crema ramasa.
          Pe baie de aburi topim ciocolata alba umpreuna cu cei 50ml de frisca lichida. Amestecam ciocolata alba cu colorantul alimentar si glazuram usor tortul.  Decoram cu floricele si fructe sau cum va merge imaginatia!

   Lasam tortul la frigider cateva ore apoi grabiti-va sa va rasfatati pana nu ramaneti fara!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2016, 13:26
Superb La multi ani frumosi cu mule impliniri langa cei dragi
la 20.02.2016, 13:45
Awww multumesc ❤
la 20.02.2016, 14:44
La multi ani! Ce tortulet frumos!
la 20.02.2016, 14:49
Ma bucur ca ai petrecut timp frumos alaturi de toti cei dragi tie! La multi ani inca o data! Si tortul a fost sigur buuuuun, arata impecabil! Felicitari pentru fotografii!
la 20.02.2016, 15:30
multumesc fruuumos dragelor <3

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking