Ingrediente
- Ingrediente blat: (cu diametru 24cm~primita cadou ♥~ cu diametru 24cm)
- 6 oua
- 6 linguri de apa rece
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie
- Ingrediente crema:
- 250g mascarpone
- 200g zahar pudra
- 300ml frisca lichida
- fructe de padure
- Ingrediente sirop:
- 5 linguri zahar
- o cana de apa
- esenta de rom
- Ingrediente decor:
- 200g ciocolata alba
- 50ml frisca lichida
- colorant alimentar (rosu)
- decoruri pentru tort comestibile (eu am folosit floricele)
Mod de preparare
Pregatim pentru prima data blatul: Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt si vanilia. Punem blatul in forma de tort (cu peretii detasabili) unsa cu ulei si tapetata cu faina si lasam blatul la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Eu am vrut neaparat ca tortul meu sa fie inalt asa ca am mai facut un blat exact la fel doar ca l-am facut din 3 oua.
Pregatim clasicul sirop pe care inca nu simt nevoia sa il schimb! Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie"!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.
Pentru crema procedam astfel: mixam mascarponele (rece) cu zaharul pudra pana cand se omogenizeaza frumos si se intareste. Separat,mixam frisca lichida pana cand devine tare (atentie insa sa nu o mixati prea mult, se va taia!!!). Peste mascarpone adaugam frisca,lingura cu lingura.
Eu am taiat blatul din 6 oua in 2 dar voi puteti sa il taiati si in 3. In tava pentru tort punem primul blat, il insiropam biiine (stiti ca sunt maaare fan torturilor insiropate bine ♥ ) si punem 3-4 linguri din crema. Peste crema presaram fructe de padure si punem urmatorul blat, sirop, crema, fructe de padure si apoi ultimul blat (al meu este blatul facut din 3 oua). Scoatem peretii tavii si imbracam tortul in restul de crema ramasa.
Pe baie de aburi topim ciocolata alba umpreuna cu cei 50ml de frisca lichida. Amestecam ciocolata alba cu colorantul alimentar si glazuram usor tortul. Decoram cu floricele si fructe sau cum va merge imaginatia!
Lasam tortul la frigider cateva ore apoi grabiti-va sa va rasfatati pana nu ramaneti fara!:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|