Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Postat de Ina in Torturi
21 Sep 2016 | 18824 vizualizari
Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Un tort obisnuit, cu crema delicioasa de cacao, preparata din ingrediente la indemana oricui. Reteta am gasit-o intr-un caiet vechi de retete, din tineretea soacrei mele.

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de cacao si nuca:

  • 70 g cacao
  • 300 g margarina/unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri si jumatate de faina
  • o ceasca de apa
  • un galbenus de ou
  • 150 g miez de nuca macinat

Sirop:

  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 fiole cu esenta de rom

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit pentru 35-40 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l feliem pe orizontala pentru a obtine trei blaturi egale.

Crema:

Apa, cacao, zaharul si faina se amesteca intr-o craticioara, la foc mic. 

Lasam sa se raceasca usor si adaugam margarina/ untul mixand pana la incorporare completa. Adaugam la final un galbenus de ou pentru un aspect lucios si definitivam crema prin incorporarea a 150 g miez de nuca macinata.

Sirop:

Topim zaharul cat sa nu mai fie niciun cocolos dar sa nu se arda, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu va frige ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de rom.

Asamblare:

Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem 1/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, insiropam si intindem alt strat de crema, apoi venim cu ultimul blat pe care-l insiropam si imbracam tortul cu crema ramasa.

Decoram dupa preferinte si imaginatie. Eu am folosit ciocolata rasa si bucati de migdale .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2016, 17:08
bun bun
la 21.09.2016, 17:12
Frumos și delicios!
la 21.09.2016, 17:16
Delicios cred ca e!
la 21.09.2016, 17:34
Ce-mi plac torturile cu nucă!
la 21.09.2016, 17:41
Va multumesc! Este reteta mamei-soacre si e genul de prajitura de care nu te saturi

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking