Ingrediente
Blat:
- 8 oua
- 8 linguri cu zahar
- 8 linguri cu faina
- un plic praf de copt
- un praf de sare
Crema de cacao si nuca:
- 70 g cacao
- 300 g margarina/unt
- 200 g zahar
- 2 linguri si jumatate de faina
- o ceasca de apa
- un galbenus de ou
- 150 g miez de nuca macinat
Sirop:
- 100 gr zahar
- 200 ml apa
- 2 fiole cu esenta de rom
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit pentru 35-40 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l feliem pe orizontala pentru a obtine trei blaturi egale.
Crema:
Apa, cacao, zaharul si faina se amesteca intr-o craticioara, la foc mic.
Lasam sa se raceasca usor si adaugam margarina/ untul mixand pana la incorporare completa. Adaugam la final un galbenus de ou pentru un aspect lucios si definitivam crema prin incorporarea a 150 g miez de nuca macinata.
Sirop:
Topim zaharul cat sa nu mai fie niciun cocolos dar sa nu se arda, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu va frige ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de rom.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem 1/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, insiropam si intindem alt strat de crema, apoi venim cu ultimul blat pe care-l insiropam si imbracam tortul cu crema ramasa.
Decoram dupa preferinte si imaginatie. Eu am folosit ciocolata rasa si bucati de migdale .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|