Tort Coronita

Postat de Ela68 in Torturi
7 Aug 2014 | 5773 vizualizari
Tort Coronita

Acest tort a avut o dubla seminficatie, ziua de nastere a fiicei care a coincis cu intrarea la facultatea mult dorita. Ne bucuram foarte mult pentru aceasta realizare, pentru cadoul pe care si l-a facut si ii dorim mult succes in continuare. La multi ani !

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 80 gr amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3-4 linguri jeleu de caise pentru uns blatul
  • 300 gr sirop din 150 gr apa si 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 250 gr frisca
  • 5-6 fursecuri cu ciocolata sau 50 gr picaturi de ciocolata
  • Crema de caise :
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr jeleu de caise sau gem de caise
  • 2 foi gelatina

Mod de preparare

Mod de preparare blat :

1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua.

2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare.

3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul unui tel.

4. Se tapeteaza cu hartie unsa cu unt o forma cu diametru de 22 cm, punem blatul la cuptorul preincalzit si-l lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea.

5. Se lasa la racit pe un gratar.

Pentru sirop: se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat.

Mod de preparare crema de ciocolata :

1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit.

2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine.

3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat.

Mod de preparare crema de caise :

1. Batem cu mixerul crema mascarpone la care am adaugat zaharul pudra.

2. Batem si frisca si o adaugam treptat cremei de mai sus.

3. Adaugam amestecului de frisca si mascarpone jeleul de caise. In cazul in care avem gem cu bucati mari de fructe, ar fi de preferat sa blendium pana devine ca un jeleu, altfel este mai greu de ornat.

4. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste crema, amestecand pentru a fi uniformizata.

5. Oprim 4-5 linguri pentru ornat, adaugand 1 picatura de colorant pentru realizarea trandafirasilor roz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Coronita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Tort printesa Sofia

Postat de pusikmea

Tort printesa Sofia

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul : Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 07.08.2014, 20:37
foarte bun!
la 07.08.2014, 20:44
la 07.08.2014, 20:48
Ce frumos este !
la 07.08.2014, 20:49
Cat de frumos este!
Felicitari si la multi ani!
la 07.08.2014, 20:53

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking