Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

Postat de aliliana in Torturi
2 Ian 2017 | 3247 vizualizari
Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 60 g cacao
  • un plic praf de copt ( in reteta originla era 5 g bicarbonat de sodiu)
  • sare
  • 150 ml apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri rom ( eu am pus esenta rom)
  • 150 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 50 g lapte batut
  • 40 ml cafea fiarta si racita
  • Crema:
  • 500 ml suc de portocale proaspat
  • 8 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 unt + alte 50 g unt pentru finalul cremei
  • Ganache ciocolata alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de cafea
  • Podoabe culinare:
  • stelute si buline colorate de zahar
  • ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Blat:  Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final, ouale intregi si galbenusurile. Dupa ce au fost amestecate bine in aluat, se adauga laptele batut. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit pentru cca. 30-40 minute. Se incearca cu scobitoare. Este un blat de tort umed. 

Crema: sucul de la 5-6 portocale se stoarce bine.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul foarte bine pana ce rezulta o crema, se adauga amidonul si se incorpozeaza bine, dupa care se toarna putin cate putin sucul de portocale pana la amestecare completa. Crema se pune pe foc si se fierbe. Cand este gata, se da de-o parte si se pune peste aceasta 50 g de unt. Se amesteca bine pana la incorporare completa. Se da la rece. La final, inainte de a pune crema pe foile de tort, crema se mixeaxa cu alte 50 g de unt (adus la temperatura camerei) pana rezulta o crema aerata.

Intr-o cratita, se pune frisca lichida la incalzit (fara a ajunge sa fiarba) si in aceasta se pune la topit ciocolata alba. Se omogenizeaza bine si se la rece. 

Siropul: 2 linguri de zahar se caramelizeaza , se adauga apa. La final, se pune esenta de cafea.

 Asamblare: Blatul se taie in trei. Pe fiecare foaie de tort insiropata, se pune crema de portocale si ciocolata alba pana la ultima foaie care se acopera cu crema de portocale in strat mai subtire, se acopera cu ciocolata alba. Se orneaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de cafea si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala

Postat de mihasara

Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala

Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 15:40
Primul sosit ,primul servit din bunătate de tort!
la 02.01.2017, 15:41
Poftiti, poftiti ca mai este .. Cu drag!
la 02.01.2017, 16:05
Ce bun! Imi place cu aroma de cafea!
la 02.01.2017, 16:15
yammy
la 02.01.2017, 16:18
Oooo, ce tort bun!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking