Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala

Postat de mihasara in Dulciuri
12 Noi 2015 | 4920 vizualizari
Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala

Ingrediente

  • Pandispan:
    • 4 oua
    • 120 g faina
    • 120 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • 1 lingurita coaja de portocala
  • Crema:
  • 250g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
  • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita de esenta de portocale.
  • Sirop:
  • 2 linguri de cafea instant
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 350mlapa
  • Glazura:
  • 150g ciocolata
  • 4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt.

Mod de preparare

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
  2. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema,
  5. Adaugi esenta o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Radem coaja de portocala si o punem peste compozitia de ou.
  3. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  4. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  5. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  6. Cand e auriu  atunci este gata.
  7.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  8.   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
    Sirop:
  1. Fierbem apa si adaugam peste cafeaua instant.
  2. Adauzam zaharul si esenta de portocale, amestecam usor.
  3. Lasam sa se raceasca.

Glazura:

  1. Topim ciocolata impreuna cu frisca.
  2. Adaugam  lingurita de unt si amestecam.

    Asamblare:
  1. Taiem blatul in 3.
  2. Asezam o foaie pe un platou dar nu inainte a a pune o lingurita de crema pe fundul platoului(in felul acesta stim sigur ca nu ne v-a aluneca tortul):).
  3. Insiropam blatul si intindem jumatate din crema de ciocolata.
  4. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  5. Insiropam si a doua foaie si intindem restul de crema.
  6. Punm si cel de-al treilea blat, il presam peste crema si il insiropam.
  7. Il dam la rece si intre timp pregatim glazura.
  8. Topim ciocolata in 4 linguri de frisca
  9. Glazuram cu ciocolata topita.
  10. Dam tortul  la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Postat de Ela68

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2015, 10:07
Pana vin sarbatoritele cu tortul servesc de aici, arata ispititor...desi s-ar putea sa adorm de la cafea...
la 12.11.2015, 10:13
Cat de frumos este
la 12.11.2015, 10:14
cred ca ai omis o sectiune cu ingrediente la crema ))
dar eu servesc si asa ))
la 12.11.2015, 10:15
Ina, fugi de aici ca nu e pentru tine )))
la 12.11.2015, 10:17
frumos

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking