Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300

Postat de katty in Torturi
31 Ian 2017 | 8705 vizualizari
Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300

Initial, imi planificasem ca reteta cu nr 300 sa fie tortul pe care il voi face cu ocazia zilei fiului meu. Dar, cum acesta va pleca in vacanta cu colegii, deci vom sarbatori mai tarziu, iar eu am avut un mare chef de gatit si scris retete, o sa va aduc un alt tort, care nu arata el prea bine, dar este delicios.

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 gr piscoturi

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 1 compot mare de piersici
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 150 ml sampanie cu gust de piersici sau vin alb dulce

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 3 lingurite cafea instant
  • Decor:
  • 250 ml frisca 
  • capsuni trase in ciocolata sau dupa propria fantezie

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adagam galbenusurile, uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua. Amestecam usor cu o lingura de lemn sau spatula si turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca, apoi il taiem pe jumatate.

Pentru sirop punem la fiert apa cu zaharul. Cand a dat primul clocot, dam vasul jos si punem cafeaua instant. Lasam siropul sa se raceasca.

Pentru crema, scurgem compotul de piersici.
Intr-o oala cu fundul dublu, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-o craticioara, incalzim 200 ml sirop de la compotul de piersici si sampania. Turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand usor. Punem oala la foc mic si amestecam pana compozitia se ingroasa, fara a fierbe. Intr-o ceasca, punem gelatina la hidratat in 2-3 linguri  zeama de compot. Dam crema de oua si sampanie jos si o lasam la racit. In gelatina punem 1-2 linguri crema calda si amestecam energic. Turnam gelatina in crema de oua si amestecam. Mixam fructele din compot si adaugam piureul in crema de sampanie. 
Mixam mascarponele, mai intai singur, apoi impreuna cu crema racita. Mixam frisca si o adaugam la compozitie.
Montam tortul in tava in care a fost copt blatul. Asezam mai intai o folie de plastic, apoi o parte din blatul racit. Insiropam blatul, apoi turnam 1/3 din crema. Trecem piscoturile prin sirop si le asezam peste crema, lasand cate putin spatiu intre ele. Turnam inca 1/3 din crema, apoi cel de-al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de sirop. Asezam deasupra crema ramasa si dam tortul la rece pana a doua zi.
Pentru decor, mixam frisca si ornam tortul pe margini, apoi, dupa preferinta. Eu l-am ornat cu jumatati de capsuni trase in ciocolata topita la bain-marie, cu putina frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort aniversar

Postat de Brindusa

Tort aniversar

PRIMA ZI  Crema bavareza de ciocolata: Bate galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma Incalzeste laptele bine cu batonul de vanilie. Lasa-l sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Tarta cu capsuni

Postat de roberta24

Tarta cu capsuni

Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit. Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2017, 09:52
Felicitari !!! Felicitari pentru cele 300 retete gustoase
Cred ca crema este delicioasa
la 31.01.2017, 10:02
Felicitari!
la 31.01.2017, 10:25
Ai pregatit un tort super delicios. Felicitari pentru cele 300 de retete si La multi ani!
la 31.01.2017, 11:26
Minunat! Felicitari!
la 31.01.2017, 13:48
Felicitari 300

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking