Tarta cu capsuni

Postat de roberta24 in Torturi
27 Apr 2010 | 5581 vizualizari
Tarta cu capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • un pachet piscoturi de sampanie
  • 50 de grame cacao
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 50 de grame unt
  • o fiola de rom
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr ciocolata alba
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • cateva capsuni
  • un plic tort jellee rosu

Mod de preparare

Pregatim un sirop din apa, zahar, cacao si unt pe care il lasam la racit.

Punem la inmuiat gelatina in cateva linguri de apa, apoi rupem ciocolata alba si o amestecam cu 200 ml frisca lichida, punem compozitia pe baie de aburi pana se topeste ciocolata fara sa o fierbem. In compozitia de ciocolata adaugam gelatina inmuiata, amestecam foarte bine si lasam crema la racit.

Frecam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema, apoi adaugam treptat cele 500 de gr de mascarpone. Separat batem foarte bine rstul de 300 de ml de frisca lichida pana obtinem o spuma tare, apoi incepem sa adaugam lingura cu lingura crema de ciocolata alba cu gelatina, mixand pana la incorporarea totala a acesteia.

Adaugam apoi crema cu mascarpone si la final capsunile pasate si amestecate cu zaharul vanilat. Pregatim o forma detasabila de tort o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si apoi, inmuiem piscoturi in siropul de ciocolata si imbracam peretii formei, turnam crema si nivelam, apoi dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce crema s-a intarit bine, scoatem inelul formei, si ornam tarta cu frisca, capsuni si tort jellee.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 19:09
mmmm...delicioasa
la 27.04.2010, 23:21
arata foarte bine
la 28.04.2010, 09:33
da,pofta am,.dar n-am tarta))
la 02.02.2011, 17:34

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking