Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Postat de comanligia in Torturi
7 Mai 2014 | 21463 vizualizari
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

Ingrediente

Blat:

  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 banane zdrobite
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 190 gr faina

Crema caramel:

  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 250 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr unt

Ciocolata fondu:

  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingura de unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura de lapte
  • fulgi de migdale ptr ornat

Mod de preparare

Blatul:se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spumos,se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se incorporeaza bine.Se adauga bananele zdrobite.Intr-un bol se amesteca praful de copt si laptele,apoi se amesteca incet aceasta compozitie cu faina.Se varsa in tavi si se coc 30 minute la 180°c.Se lasa la racit inainte de a se scoate din tavi.Cand sau racit se pot baga la congelator ptr putin timp.

Crema caramel:se incalzeste zaharul si apa intr-o craticioara la foc mic.Se lasa apoi sa fiarba apoi fara a amesteca cu lingura in el,cand si-a schimbat culoarea in timp de 10-15 min. se opreste focul.Se lasa la racit intr-un castron.Se mixeaza apoi caramelul cu mixerul pana devine spumos,se adauga untul cate putin si se amesteca  de fiecare data cu mixerul pana se termina untul.Se bate frisca si se amesteca usor cu caramelul obtinut.Eu am folosit o frisca fara zahar ptr a nu fi prea dulce caramelul.Se scoate blaturile din congelator apoi se taie fiecare in doua pe orizontala utilizand un cutit cu dinti ca cel de paine.Se pune o parte de blat pe un platou se unge cu crema caramel.Se procedeaza la fel pana la ultima parte,se acopera deasupra tot cu caramel si peste se toarna ciocolata fondu preparata astfel:se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara,se pune la bain-marie,se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se toarna peste tort.Se presara fulgi de migdale si se da la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.05.2014, 15:38
wow..ce bunatate!!!
la 07.05.2014, 15:39
imi place idee cu bananele in blat si crema , la favorite
la 07.05.2014, 15:40
arata foarte bine
la 07.05.2014, 15:43
Grozav!
la 07.05.2014, 15:44
Repede ,repede la favorite cu el,sa nu-l fure careva

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking