Ingrediente
- Blat:
- un baton de vanilie
- 4 oua
- 120 g zahar
- 120 g faina
- 20 g amidon Dr. Oetker
- 40 g unt
- Umplutura:
- 600 ml lapte
- 2 linguri cafea macinata
- 4 foi gelatina
- 1 plic budinca de ciocolata Dr.Oetker
- 100 g zahar
- Decor:
- 200 g martipan Dr.Oetker
- 4 linguri cafea calda
- 100 g migdale feliate
Mod de preparare
Se scobeste miezul batonului de vanilie si se freaca cu ouale si zaharul pana se obtine o crema. Se adauga faina si amidonul, apoi untul topit. Se coace blatul in forma de tort detasabila, 30 de min, se lasa apoi la racit si se taie in 3.
Pentru crema, se da in clocot laptele cu cafeaua si se lasa o ora sa se patrunda. Se strecoara laptel, se da iar in clocot cu zaharul si se adauga praful de budinca. Se inmoaie gelatina in apa rece 5 minute, se stoarce si se pune in crema. Se imparte crema racita in doua si se umple tortul. Se pune la rece cateva ore.
Pentru ornat, se topeste martipanul amestecat cu cafeaua. Se pune peste tort si se orneaza cu migdalele feliate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|