Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
7 Iun 2015 | 8249 vizualizari
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

Heee...si am ajuns si la 100 de retete. Recunosc, nu a fost usor, dar atunci cand imi este apreciata munca, creste inima in mine. Si v-am adus un tort cu mai putine calorii, pentru ca am folosit Green Sugar, care este un produs natural, din extract de Stevie rebaudiana, cu valoare energetica si indice glicemic zero, dar cu putere de indulcire egala cu a zaharului.

Ingrediente

  • 500 g capsuni + 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • 4 oua;
  • 8 plicuri Green Sugar (8 x 4,5 g/plic);
  • un praf de sare;
  • 500 ml lapte;
  • 4 linguri faina;
  • doua plicuri zahar vanilat;
  • 500 ml frisca lichida;
  • doua plicuri gelatina (20g);
  • 100 ml apa rece;
  • 16 piscoturi;
  • optional, 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu pentru colorat frisca.

Mod de preparare

Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se adauga laptele rece si faina, se omogenizeaza si se pun la fiert, amestecand continuu pana cand se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul vanilat pana cand se fac bezea. Dupa aceea, se pun peste crema rece si se incorporeaza.

Se mixeaza jumatate din frisca si se adauga peste crema.

Peste gelatina se pune apa rece, se lasa 10 minute la hidratat, dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga peste crema si se omogenizeaza. Apoi, se adauga capsunile, care se incorporeaza usor.

Intr-o cratita se pune o folie, apoi se pun 8 piscoturi, un rand de crema, inca 8 piscoturi, apoi iar un rand de crema. Se lasa la frigider pana a doua zi sau pana cand se intareste crema.

Cand tortul este gata, se scoate din cratita si se orneaza cu cealalta jumatate de frisca si capsunile ramase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata

Postat de timea

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata

Blat:  mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, laptele si coaja de...

Citeste continuarea

Tort cu fructe si frisca

Postat de camelia75

Tort cu fructe si frisca

Mod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2015, 20:31
Frumos tortulet! Felicitari Andra!
la 07.06.2015, 20:31
Felicitari, Andra!
Felicitari pentru numarul de retete si pentru evolutie!
Si ai facut un tort pe masura celor sarbatorite!
La cat mai multe retete gustoase si frumos prezentate!
la 07.06.2015, 20:34
Multumesc, Corinuta!
la 07.06.2015, 20:35
Multumesc, Merisor!
la 07.06.2015, 20:37
Felcitari draga Andra!!!!
100 de retete minunate.
La cat mai multe retete delicioase

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking