Tort cu ciocolata

Postat de Andrews in Torturi
5 Mar 2015 | 3066 vizualizari
Tort cu ciocolata

Acest tort l-am pregatiti special si cu mult drag pentru sotul meu cu ocazia zile de nastere.

Ingrediente

  • BLAT
  • 10 oua;
  • 12 linguri de zahar;
  • 1/2 esenta de rom ;
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 2 plic zahar pudra
  • 12 linguri de faina;
  • CREMA
  • 400 gr unt la temperatura camerei
  • 5 linguri frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • visine
  • SIROP
  • cafea neindulcita
  • decor pasta de zahar

Mod de preparare

Blat:

Pentru inceput am luat ouale si le-am batut spuma intru-un castron, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat uleiul si esenta de rom si am continuat cu mixarea timp de 2 minute, am adaugat faina si cacaua si am amestecat cu o paleta de silicon . Dupa ce s-a incorporat faina si cacaua am turnat toata compozitia intr-o tava si am pus-o in cuptor si am tinut blatul la cuptor pana am facut testul cu scobitoarea

Cat se face blatul la cuptor mixez untul spuma si adaug zaharul si amestec in continuare pana nu se mai simte zaharul. Apoi adaug frisca lichida si mixam in continuare, apoi adaugam cacaua  dar pe ea o amestecam intai cu o paleta si apoi o mixam timp de 5 minute .

Cat am facut crema hop s-a facut blatul si l-am scos din cuptor si asa am ajuns la sirop si eu m-am gandit ca ar fi mult mai delicios daca a-si insiropa blatul cu cafea neindulcita si am avut dreptate, tortul a fost un deliciu 

Cu toate acestea gata am trecut la montarea tortului

Am taiat blatul in trei parti egale, le-am insiropat cu cafea si am pus crema de ciocolata. Am adaugat si visinele intre blaturi. Dupa ce am terminat de asamblat toate blaturile l-am imbracat in crema de ciocolata ramasa si apoi l-am pus la frigider pana a doua zi.

Dimineata am pregatit pasta de zahar apoi am imbracat tortul cu pasta si cu bucatile ce mi-au ramas am facut gulerul, maneca, buzunarul si o alta bucata am colorat-o cu albastru pentru a face cravata.

Asa am procedat si am reusit sa fac acest minunat tort.

Fiecare poate orna in ce fel vrea, eu am vrut camasa 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2015, 22:42
Ce dragut e tortul! La multi ani, sotului.
la 06.03.2015, 08:00
foarte frumos!
la 06.03.2015, 11:59
la 06.03.2015, 15:48
la 06.03.2015, 20:55

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking