Tort cu ciocolata

Postat de Andrews in Torturi
16 Apr 2015 | 4808 vizualizari
Tort cu ciocolata

Dulce si Sanatos

Ingrediente

  • Pentru un blat dulce eu am folosit urmatoarele ingrediente
  • 10 oua
  • 17 linguri de zahar
  • 100 gr unt topit
  • 15 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • Crema
  • 400 gr margarina rama
  • 200 g frisca
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 5 linguri de cacao
  • 50 g de visine pentru sirop
  • 500 g apa calda
  • 3 linguri de ness
  • 50 ml cinzano
  • pentru decor pasta de zahar

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un bol si se mixeaza pana isi maresc volumul apoi se adauga zaharul.

Se mixeaza in continuare dupa ce s-a topit zaharul, adaugam untul topit, esenta si continuam mixarea timp de 5 minute.

Adaugam faina si cacao, amestecam cu o spatula de silicon, tapetati forma cu hartie de copt si dam la cuptor pana trce testul cu scobitoarea.

In timp ce blatul este la cuptor puteti pregati crema.

Puneti margarina Rama intr-un bol si mixati, adaugati zaharul, adaugati frisca lichida si mixati in continuare dupa ce s-a legat bine crema adaugati cacao si mixati in continuare pana nu se mai simte zaharul. 

S-a copt  blatul..., lasati-l sa  se raceasca pentru a-l putea taia in straturi.

Puneti 500 ml apa  calda intr-un bol, adaugati nessul, amestecati bine si apoi puneti  50 ml cinzano si amestecati iarasi.

Cu toate pregatite putem trece la ansamblarea tortului in felul urmator :

Luam primul blat il insiropam adaugam crema punem si visine apoi punem urmatorul blat stratul al doilea de crema si visinele si punem al treilea blat si cu crema ramasa imbracam tot tortul.

Il dam la frigider pana a doua zi si apoi invelim tortul in pasta de zahar, iar decorarea ramane la aprecierea dumneavoastra.

Eu l-am ornat asa cum vedeti in poze

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2015, 23:37
la 17.04.2015, 08:17
ce frumos tort
la 17.04.2015, 08:18
la 17.04.2015, 08:53
frumos
la 17.04.2015, 19:10

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking