Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Postat de AlexandraOrdean in Torturi
17 Ian 2016 | 6660 vizualizari
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 lingurite cacao
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezeaua de cocos:
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru mousse-ul de ananas:
  • 1 conserva ananas
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 15 g gelatina
  • Pentru ciocolata care imbraca bezeaua:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra pentru a imbraca blatul de bezea cu nuca de cocos
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

  • Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos.
  • Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 25-30 minute in cuptorul preincalzit.
  • Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi imbracam o suprafata cu jumatate din cantitea de ciocolata si frisca lichida, care au fost topite la microunde la 600° 2-3 min. Dupa ce se va intari putem sa intoarcem blatul si il imbracam cu restul de ciocolata topita impreuna cu frisca lichida. 
  • Cat timp asteptam sa se intareasca ciocolata incepem sa pregatim blatul cu cacao.

  • Batem albusurile cu zahar pana devin o spuma foarte tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand usor, de sus in jos.

  • Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si la final uleiul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute sau pana in momentul in care trece testul cu scobitoarea. Pentru a pregati mousse-ul de ananas batem frisca tare, pasam cuburile de ananas (pastram 1/2 din conserva pe care le tocam in cuburi) cu 3 linguri compot, apoi amestecam frisca cu ananasul pasat si cuburi. 
  • Topim gelatina in 4 linguri de compot, apoi o dizolvam la baine-marie.
  • Cand s-a dizolvat adaugam cat timp o tinem pe foc 2 linguri din frisca, amestecam, apoi o turnam totul peste mousse-ul de ananas si amestecam rapid pentru a omogeniza compozitia.
  • Taiem blatul de cacao racit in jumatate si il insiropam usor cu sirop de ananas. Turnam jumatate din crema peste blat.
  • Apoi punem blatul de bezea imbracat in ciocolata.
  • Punem restul de crema peste bezea, apoi al doilea blat de cacao insiropat. Dam la rece pentru 4 ore sau pana a doua zi, Adi il putem decora cu ciocolata si frisca dupa cum dorim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei

Postat de simona72

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei

Pentru foi: mixam ouale cu un praf mic de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Continuam mixarea si turnam pe rand cate o lingura de ulei. Dupa ce am terminat de pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 15:26
Mmm, ce minunatie de tort. Faina combinatie.
la 17.01.2016, 15:28
Frumos !
la 17.01.2016, 15:37
frumos si delicios!
la 17.01.2016, 15:56
Arata tare bine!
la 17.01.2016, 16:03
Ce tort bun ne-ai adus

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking