Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
24 Ian 2017 | 5498 vizualizari
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Si-am ajuns si la 400 de retete (desi, dupa mine, era programat sa ajung la numarul acesta prin noiembrie anul trecut, dar n-am mai ajuns atunci) si cum se putea sa sarbatoresc altfel decat cu un tort delicios? 

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • circa 150 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu caramel
  • 300 ml frisca indulcita
  • 150 g nuca macinata
  • 7 linguri zahar
  • 3-4 banane
  • Decor:
  • 200 ml frisca indulcita
  • 10 g cacao
  • 30 g zahar pudra
  • perlute argintii din zahar
  • 3 cutii cu napolitane-sticksuri zebra (112 g/cutie)

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginea tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot, inainte de a-l taia.

Sirop:

Intr-o craticioara, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care, se adauga esenta de rom.

Crema:

Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-o craticioara si se tin la foc, amestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Crema se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca, dupa care se tine castronul 10-15 minute la congelator.

Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care, se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.

Crema se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.

Asamblare:

Se taie blatul in 3, se pune o foaie pe un platou pe care a fost asezat inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se adauga crema, apoi un rand de felii de banana, o alta foaie de blat, care se insiropeaza, crema, inca un rand de felii de banana si la final ultima foaie de blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da tortul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile inelului cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate. 

Se mixeaza frisca, dar nu foarte mult, apoi se adauga cacaua si zaharul vanilat cernute si se mixeaza in continuare.

Se imbraca tortul cu un strat de frisca, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza trandafiri pe el, iar din loc in loc cate o floare mica in varful careia se pune cate o perluta argintie din zahar. 

De jur-imprejurul tortului se pun napolitanele-sticksuri zebra taiate pe jumatate, dupa care se formeaza floricele la baza lor, in varful carora se pun perlute argintii din zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone

Blatul: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare.  Se amesteca faina alba,...

Citeste continuarea

Winter cake

Postat de Meea

Winter cake

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2017, 12:24
Felicitari! . Foarte frumos tortul!
la 24.01.2017, 12:25
Multumesc frumos, Timea!
la 24.01.2017, 12:37
Superb! Felicitari!
la 24.01.2017, 12:40
Felicitari superb tortul
la 24.01.2017, 12:49
ai muncit ceva la el, felicitari pentru toate aceste retete frumoase

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking