Tort Victor

Postat de Constelatialeu in Torturi
29 Iul 2016 | 4411 vizualizari
Tort Victor

Azi 29 iulie nepotul meu Victor a implinit 18 anisori, e si proaspat student, asa ca musai sa prestez ceva....am sa revin si cu poza de final, cand ajung la sarbatorit......acum sa trecem la scris, sa nu uit ce am combinat....

Ingrediente

  • Blat ( forma de tort cu diametrul de 28 cm)
  • 460 g biscuiti cu glazura de ciocolata
  • 50 g piscoturi
  • 1 plic de Creme Ole ciocolata neagra si portocale
  • 200 g unt 65 % grasime
  • 12 biscuiti glazurati, pentru tapetat peretii formei
  • Crema
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g smantana grasa peste 30% grasime
  • 6 foi de gelatina ( 10 g )
  • Jeleu de capsuni
  • 1 borcan de 400 g dulceata de capsuni
  • 50 ml sirop de capsuni
  • 3 foi gelatina ( 5 g )
  • Decorat
  • 500 g capsuni mici
  • 6 piscoturi
  • inimioare decorative
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam.

Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii opriti ii asezam pe marginea formei cu partea glazurata lipita de perete. Intr-un bol mixam bine smantana groasa si frisca lichida, apoi incorporam crema mascarpone. Separat punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem ouale si zaharul si asezam pe foc, amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatina sile incorporam in crema de oua, omogenizam.

Crema de oua o incorporam in frisca amestecata cu mascarponele. Pastram 18 + 1 capsuni, restul le asezam peste blatul de biscuiti si turnam crema obtinuta. Deasupra asezam cele 6 piscoturi, presaram inimioare decorative si dam la frigider cca 3 ore.Cand s-a intarit bine, ne apucam de jeleu.

Punem dulceata in robot si o mixam bine, adaugam si siropul de capsuni, transferam totul intr-o craticioara si punem pe foc cat sa se incalzeasca, apoi adaugam gelatina care a fost pusa la hidratat in apa rece. Amestecam bine si apoi cu ajutorul unei linguri punem jeleul intre piscoturi. In mifloc asezam 1 capsuna, care sa simbolizeze urmatorul an, adica 19, iar cele 18 capsuni le impartim cate trei in fiecare triunghi cu jeleu, peste piscoturi turnam ciocolata topita si ornam cu inimioare decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Victor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu mere a la Cori

Postat de simona72

Tort cu mere a la Cori

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit...

Citeste continuarea

Desert tort cu lapte de cocos

Postat de sufletista

Desert tort cu lapte de cocos

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 29.07.2016, 16:54
frumos
la 29.07.2016, 17:31
La multi ani !!! Superb si gustos tortul
la 29.07.2016, 17:38
Să nu se obosească nepotul l-ai și porționat!)Să-ți trăiască ,să fie sănătos ,să aibă parte numai de împliniri ca cea recentă!
la 29.07.2016, 17:48
La multi ani nepotului si succes in viata! Ce m-as infrupta cu o felioaca
la 29.07.2016, 17:54
Felicitari nepotului!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking