Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Postat de simona72 in Torturi
8 Noi 2015 | 2687 vizualizari
Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Cu dragoste... pentru voi toti!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 120 unt moale la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra 70%
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 pumni de nuci prajite
  • Pentru crema:
  • 400 g dovleac placintar copt
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor: ciocolata, bomboane de ciocolata, caramel, nuci

Mod de preparare

Pentru blat: se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.  Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune pe baie de aburi, se amesteca mereu pana ciocolata este topita complet. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga la celelalte ingrediente. Faina se amesteca cu 1 praf mic de sare, bicarbonat, praf de copt si scortisoara. Se adauga la ingredientele umede, se amesteca cu un tel tip para pana ingredientele sunt incorporate complet. La final se adauga nucile taiate grosier, se amesteca cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava, eu am folosit una din silicon in forma de inima, se da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Deschidem usa cuptorului si mai lasam blatul in cuptor inca 10 minute. Il scoatem pe un gratar si-llasam sa se raceasca complet. Dupa racirea completa a blatului, de preferat pana a doua zi, eu l-am lasat 4-5 ore si a fost ok, se taie blatul in doua pe orizontala, obtinand astfel doua foi de balt.

Pentru crema: dovleacul copt si racit se pune in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza pana obtinem un piure fin. Se adauga branza, vanilia si zaharul, se continua mixarea ingredientelor pana obtinem o crema fina. Smantana pentru frisca se mixeaza separat pana capata consistenta, apoi se incorporeaza usor cu crema de dovleac si branza. Se pune jumatate din crema peste primul blat, se acopera crema cu blatul ramas, peste se pune crema ramasa, se niveleaza si se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se orneaza dupa preferinte…eu am folosit: caramel, nuci prajite, ciocolata si bomboane din ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Postat de xana

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2015, 10:44
buna buna
la 08.11.2015, 10:48
Wooow
la 08.11.2015, 11:04
Suuuper frumos tortuletul
la 08.11.2015, 11:14
super!
la 08.11.2015, 11:32
Iar dovleac?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking