Tort cu ciocolata si capsune

Postat de sufletista in Dulciuri
18 Iun 2018 | 3704 vizualizari
Tort cu ciocolata si capsune

M-am insiprat de la Laura Adamache, cu mici modificari Picnicul bucatarasilor

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 oua mari
  • 240 ml lapte la temperatura camerei
  • 120 ml ulei
  • 240 ml apa fierbinte
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 300 g ciocolata
  • 300 ml smantana
  • 300 ml frisca
  • esenta de rom
  • 700 g capsune
  • Decor
  • margini decupate de la blat
  • 2 linguri nutela
  • codite ciocolata
  • capsune
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Blat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza.

In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie.

Adaugam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel si adaugand treptat apa fierbinte.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, cca 30 minla 180 c

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decupam marginea tortului si taiem in 2 felii.

Crema - intr-un vas adaugam ciocolata, smantana si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca 2-3 min dupa care adaugam crema de ciocolata,mixam bine pana ce devine o crema cremoasa.

In tava in care am copt blatul adaugam prima foaie de blat-insiropam (eu am insiropat cu cafea) adaugam 2-3 linguri de crema si intindem pe toata suprafata blatului.

Adaugam felii de capsune in interiorul cercului pe margine.

Adaugam si restul de capsune cu varful in sus la o distanta de cca 2 cm.

Adaugam crema de ciocolata,umplem cu grija spatiile dintre capsune,nivelam si adaugam a 2 felie de blat,insiropam si dam la rece 1 ora.

Topim ciocolata cu frisc asi turnam deasupra blatului,nivelam cu cu grija si dam din nou la frigider 30 min.

Decor - sfaramam marginile,adaugam nutella framantam pana cand compozitia se leaga.

Formam bilute mai mici decat o nuca, cu mana umeda,tavalim fiecare bomboana prin codite de ciocolata.

Decoram tortul cu bomboane si capsune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert tort Marius 37

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius 37

Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2018, 16:56
la 18.06.2018, 17:10
Bun, tortulețul tău...!
la 18.06.2018, 18:27
la 18.06.2018, 19:07
Buna combinatie, ciucalata si capsunici...
la 18.06.2018, 19:28

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking