Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie

Postat de diaconta in Torturi
28 Aug 2013 | 8552 vizualizari
Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie

Cam lipsita de inspiraţie pentru acest tort,poze urâte fără prea multa lumina,sper că colegele mele de serviciu vor aprecia măcar gustul.Nu-mi fac iluzii nici măcar că tortul de Sâmbătă va fi mai reuşit pentru că n-am nici cea mai mica idee cum va fi.Cum spuneam,e o perioadă aglomerată dar şi anii care se adună nemiloşi mă cam ….incomodează,chiar de nu credeam să simt asta.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 180 g zahar
  • 5 oua
  • 210 g faina
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • O lingurita ghimbir razuit
  • 2 linguri smântâna 18% grasime
  • 0 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema de lamâie:
  • 800 ml frisca 32% grasime
  • 1 plic crema de lamâie Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smântâna

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul.

Ciocolata maruntita am pus-o pe baie de aburi cu lichiorul de ciocolata si cele doua linguri de cacao.

Dupa ce s-a topit ,am lasat sa se racoreasca putin si am pus ghimbirul razuit.

Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa,am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare,apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am pus-o în crema de unt.

La final am adaugat doua linguri de smântâna.

Am tapetat o tava rotunda cu hârtie de copt,am pus compozitia în ea si am pus în cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Este util sa faceti testul scobitorii.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Pentru crema de lamâie ,am mixat toate ingredientele pâna la consistenta dorita.

Pentru tortul acesta a fost cam multa crema,cred ca 400 ml frisca , 200 ml lapte si smântâna ar fi fost mai bine.

Pentru glazura am hidratat gelatina cu putina apa rece.

Ciocolata maruntita am pus-o cu frisca si cacaoa pe baie de aburi  pâna când ciocolata s-a topit.Am lasat sa se raceasca.

Gelatina am încalzit-o la microunde(atentie,nu se fierbe)apoi am pus-o în ciocolata calduta.Am pus la frigider pâna s-a întarit.

Mare atentie,se întareste destul de repede datorita gelatinei.

Peste blat am pus un strat de crema,o parte am pastrat-o pentru ornat,apoi glazura într-un strat destul de generos.

 

Am ornat cu crema,fulgi de ciocolata alba si bilute argintii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...

Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Postat de mirela0911

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2013, 22:07
vai, ce bun!
la 28.08.2013, 22:07
Uite cu ce vine ea la ora asta,cand eu as manca ceva dulce si rontai niste M&M.....
la 28.08.2013, 22:07
wow
la 28.08.2013, 22:08
deliciu!
la 28.08.2013, 22:09
Stai ca era sa uit,trebuie sa te cert,ca te vaiti atat de anii astia,sunt ai tai,nu s evad,esti o fata deosebita si eu te iubesc,n-a ca am zis...

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking