Tort cu ciocolata si mure

Postat de timea in Torturi
29 Sep 2012 | 12199 vizualizari
Tort cu ciocolata si mure

Un tort foarte delicios, plin de arome delicioase, facut cu produse Dr. Oetker, dupa o reteta Dr. Oetker. Probabil ati vazut deja cateva torturi facute cu ocazia campaniei demarate de Dr. Oetker: "In perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”. Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă" Eu am ales sa fac acest tort minunat cu rom, nuca, ciocolata si mure.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt moale,
  • 150 zahăr pudră,
  • 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker,
  • 5 gălbenuşuri,
  • 170 g făină ,
  • 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker,
  • ½ plic praf de copt Dr. Oetker,
  • 100 g ciocolată rasă,
  • 100 g nuci măcinate,
  • 5 albuşuri,
  • 50 g zahăr.
  • Pentru cremă:
  • 500 ml frişcă lichida indulcita
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g mure
  • 1 linguriţă esenţă de rom Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • zahar pudra sau cateva fructe

Mod de preparare

Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus ( adaugam spuma treptat).

Turnam aluatul obtinut intr-o tava de 24 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min. (Daca folositi cuptor cu gaz trebuie lasat aprox o ora)

Scoatem tava din cuptor si lasam la racit apoi scoatem blatul pe o farfurie.

Cu ajutorul unei linguri scobim usor blatul lasand o margine de aprox 1.5 cm. Bucatile de aluat scoase le faramitam.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului la treapta mare, adaugand zaharul Bourbon si fructele. Adaugam apoi 2/3 din firimituri si esenta de rom si amestecam usor.

 Crema o asezam in locul scobit formand o cupola.

Restul de firimituri se prasara deasupra, apasand usor cu mainile sa se lipeasca un pic de crema. 

Ornam cu zahar pudra sau cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2012, 20:50
Arata de-ti vine sa-l )
la 29.09.2012, 20:51
yammy!
la 29.09.2012, 20:52
crima si pedeapta tortul asta..... WOW!
la 29.09.2012, 20:54
Mmmmm e tare aspectos, as vrea dar stiu ca nu mai e, asa ca raman doar cu pozele tale
la 29.09.2012, 20:57
Ina chiar asa a fost...super gustos

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking