Tort cu crema caramel

Postat de simona72 in Torturi
17 Noi 2015 | 8360 vizualizari
Tort cu crema caramel

De ziua lui Bogdan, am vrut ceva altfel. Cum nu incercasem nimic cu caramel, am gasit momentul potrivit pentru acest tort. Nu este unul sofisticat si cu multe pretentii, dar este unul delicios datorita caramelului.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri praf de budinca de ciocolata de la Dr. Oetker
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Pentru caramel:
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar alb
  • 70 gr unt
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • Pentru ornat: diferite bombonele

Mod de preparare

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare pentru cateva secunde, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam la bezea. Mixam pana la incorporarea completa a galbenusurilor. Separat, amestecam faina cu praful de budinca, le trecem printr-o sita fina si le adaugam la ingredientele umede. Amestecam usor cu un tel tip para, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Punem compozitia de blat intr-o forma tapetata cu unt si faina sau o forma de silicon unsa cu putin ulei. Batem putin tava de masa pentru a scoate eventualele bule de aer. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru caramel: punem zaharul si apa intr-un ibric mai mare sau craticioara. Punem pe foc, pe flacara mare la inceput, apoi cand apa a inceput sa scada, reducem flacara la minim si lasam pana zaharul incepe sa se caramelizeze. Amestecam usor pentru o caramelizare uniforma. Cand zaharul capata culoarea chihlimbarului, adaugam untul, amestecam, dupa topirea untului adaugam smantana amestecam si lasam pe foc inca  2-3 minute pana caramelul capata consistenta dorita. Lasam sa se raceasca complet, eu l-am dat la frigider pentru 30 minute.

Pentru crema: punem pe foc 400 ml lapte intr-o craticioara cu fund dublu. Cand laptele da semne ca ar vrea sa fiarba il dam deoparte. Laptele ramas, rece, il amestecam cu galbenusurile si amidonul. Amestecam bine ingredientele pana se incorporeaza si amidonul se dizolva. Peste ele adaugam laptele fierbinte in timp ce amestecam cu telul. Transferam toata compozitia inapoi in craticioara cu fund dublu, punem pe foc pana incepe sa fiarba si crema capata consistenta unei budinci. Punem o punga curata peste crema, pentru a nu capata crusta, o lasam sa se raceasca complet, eventual o dam la frigider pentru 30 minute. Intre timp, punem gelatina in apa rece, o lasam 10 minute la hidratat apoi o dizolvam pe flacara foarte mica. Cand este rece o adaugam la crema.

Dupa racirea celor doua, adaugam jumatate din caramel peste budinca, mixam, adaugam si restul de caramel si mixam bine pana la incorporare. Blatul il taiem in doua, punem prima felie de blat pe un platou, punem jumatate din crema caramel, iar restul de crema o amestecam cu smantana batuta cu cele 3 linguri de zahar. Cu crema ramasa imbracam tortul si-l decoram dupa pricepere. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2015, 10:57
frumos
la 17.11.2015, 11:00
io acum am pofta)
la 17.11.2015, 11:00
Arata minunat tortuletul tau. Imi place mult caramelul si cu siguranta a fost foarte delicios. Bravo!
la 17.11.2015, 11:01
Minunat si foarte bun si atragator! Felicitari!!!
la 17.11.2015, 11:05
Multumesc pt aprecierile voastre!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking