Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Postat de diaconta in Torturi
2 Sep 2015 | 7521 vizualizari
Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Pentru că a mai trecut un an din viaţa mea,trebuia să-l bifez cu un tort,să pot să-i răsplătesc pe cei care mi-au trimis un gând bun. Vă mulţumesc tuturor şi vă întorc urările înzecit. Pentru că este foarte cald,am vrut să pregătesc un tort mai răcoros,cu cremă de fructe,foarte însiropat.Crema de lămâie i-a dat un gust divin. Decorul nu a fost prea reuşit pentru că fiind foarte cald,e cam greu de lucrat cu ciocolata.

Ingrediente

Blat 1(tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare
  • vanilie
  • 3 linguri bilute de ciocolata

Blat 2(tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • sare

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 200 ml apa

Crema de iaurt cu caise:

  • 400 g iaurt cu bucati de caise
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 foi gelatina sau 15 g gelatina granulata

Crema de iaurt cu fructe de padure:

  • 400 g iaurt cu fructe de padure
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 foi de gelatina sau 15 g gelatina granulata
  • Zmeura si coacaze rosii congelate

Crema de lamâie si mascarpone:

  • 400 g lemon curd(gasiti reteta aici :http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/03/lemon-curd-crema-de-lamaie.html )
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida

Crema de ciocolata si mascarpone:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 200 g ciocolata 55% cacao
  • 450 ml frisca lichida
  • 1 lingura visinata

Mod de preparare

Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu.

Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine.

Pentru primul blat,am mixat ouale întregi împreuna cu zaharul pâna si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme ca si într-o crema.

Am încorporat usor faina amestecata cu un praf de sare ajutându-ma de un tel.

La final am pus bilutele de ciocolata.

Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Primele 15 minute am lasat la 200 de grade,apoi am redus temperatura la 180 de grade.

Am lasat sa se raceasca în cuptor.

 

La fel am procedat si cu blatul cu cacao.

 

Cele doua creme cu iaurt se prepara în acelaşi mod,doar la cea cu fructe de padure,am mai adaugat fructe congelate.

Foile de gelatina le-am pus la hidratat cu apa rece.

Am mixat frisca.

Iaurtul l-am încalzit puţin,ca sa fie la aceeasi temperatura cu gelatina.

Am încalzit gelatina scursa de apa la microunde.Mare ATENTIE, sa nu o fierbeti!!!

Am amestecat gelatina cu iaurtul si am lasat sa se raceasca,dupa care am încorporat si frisca si am lasat la frigider 20-30 de minute sau pâna începe sa se întareasca.

 

Pentru sirop am fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

 

Am taiat cele doua blaturi,obtinând astfel 4 blaturi pe care le-am intercalat.

Am pus inelul formei în care am copt blatul de tort,pe un platou si am ansamblat tortul.

Am însiropat foarte bine blaturile.

Blat  cu cacao,crema de fructe de padure,blat alb,crema de caise,blat cu cacao,crema de caise si fructe de padure,blat alb.

Am pus la frigider  vreo 2 ore.

Intre timp am pregatit crema de lamâie si cea de ciocolata,cu care am ornat tortul.

 

Asa cum am scris,lemon curdul l-am pregatit dupa reteta de aici.

Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat lemon curdul si frisca batuta.

Am lasat la frigider sa se întareasca.

 

Pentru crema de ciocolata,am pus ciocolata cu frisca pe baie de aburi pâna ce ciocolata s-a topit.

Am pus apoi la frigider pâna ce s-a întarit atât cât sa se poata mixa.

Am mixat pâna am obtinut o crema,apoi am adaugat crema mascarpone si la final visinata.

 

Cu crema de ciocolata am ornat marginile tortului iar deasupra am pus crema de lamâie.

  

Pofta buna!!!!

 

                       

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (56)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema caramel

Postat de simona72

Tort cu crema caramel

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare pentru cateva secunde, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Alepaty

Tort cu ciocolata si mascarpone

Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2015, 22:05
L-am mai văzut, l-am mai lăudat, chiar dacă nu l-am gustat. Ce pot spune, că nu-i de comentat, e de urat. Ţie îţi urez ani mulţi, buni şi binecuvântaţi, iar nouă ne urăm să putem gusta din următorul tort, ba chiar din următoarele 40.
la 02.09.2015, 22:07
Un tort aniversar deasebit!
la 02.09.2015, 22:07
Ce de creme faci la torturi! Normal ca muncesti enorm de mult . Dar e foarte, foarte frumos
la 02.09.2015, 22:11
Padre,multumesc pentru urari si lauda.Si eu mi-as dori sa puteti gusta din torturile mele de fiecare data
la 02.09.2015, 22:11
Multumesc Buni

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking