Tort cu crema de capsuni si ciocolata

Postat de Adele in Torturi
13 Apr 2016 | 4305 vizualizari
Tort cu crema de capsuni si ciocolata

Deci cum a fost ziua de nastere a piticei mele Giulia, nu puteam sa trec peste fara un tort, recunosc l-am facut pe fuga, nu am avut timp de prea multe poze dar va spun doar atat, l-au apreciat si s-a evaporat destul de repede :)))) 

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua.
  • 5 linguri cu zahar.
  • esenta de vanilie.
  • 5 linguri cu faina tip 00.
  • 1 praf de copt.
  • 2 linguri cu ulei.
  • Crema mousse de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata.
  • 1 esenta d erom.
  • 50 ml frisca lichida.
  • 10 gr unt.
  • 2 linguri lapte.
  • Crema mousse de capsuni:
  • 250 gr capsuni.
  • 80 gr zahar.
  • 50 ml frisca lichida.
  • jumatate de portocala.
  • SIROP:
  • 100 ml P.
  • 3 linguri zahar.
  • 1 esenta de vanilie.
  • DECOR:
  • frisca .
  • capsuni.

Mod de preparare

Se incepe prin pregatirea blatului, ouale la temperatura camerei se separa in doua vase ,se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta si uleiul pana devin spumoase si se topeste zaharul. Treptat se incorporeaza faina si parful de copt , se amesteca bine, dupa care se adauga si albusurile spuma, se amesteca usor d ejos in sus pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena. Se pune intr-o tava rotunda (diametrul 20), tapetata, se da la cuptor 180° aproximativ 20-25 de minute, pana se rumeneste bine si se face proba cu scobitoarea pentru a se vedea daca centrul este copt. Se lasa la  racit.

Crema mousse ciocolata: pentru inceput se pune o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas se pune ciocolata, romul si laptele se pun la topit,spre final se adauga untul se amesteca bine dupa care da la o parte se lasa la racit bine ,se mixeaza frisca, dupa care peste se incorporeaza cioclata topita, se amesteca bine si crema obtinuta se las ala rece.

Crema mousse de capsuni: pentru inceput se pregateste sosul de capsuni, capsunile se spala bine se taie bucati si se pun intr-un vas cu zahar si cu zeama de la jumatate de portocala, se las ala foc potrivit 10-15 minute pana se caramelizeaza usor, se dau la o parte se mixeaza pana se obtine un sos destul de dens, care se lasa la racit. Se opresc cateva linguri cu sos de capsuni, restul se amesteca cu frisca batuta, crema obtinuta se da la rece.

Sirop:se fierbe apa cu zahar si esenta de vanilie, se da un colocot dupa care se las ala racit.

Ansambalre: Blatul racit bine se taie in trei parti, se aseaza prima parte pe platou se nsiropeaza dupa gust, se pune crema de ciocolata, dupa care se pune al doua parte de blat, se insiropeaza se pune crema de capsuni si cateva linguri de sos. Se aseaza si ultima parte se fixeaza bine, dupa care se insiropeaza, se lasa la rece macar 30 minute dupa care se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (62)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2016, 15:57
Bun si gustos
la 13.04.2016, 15:57
frumos
la 13.04.2016, 16:03
la 13.04.2016, 16:05
Gina
la 13.04.2016, 16:05
Vladimir

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking