Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 3 linguri faina
- Crema
- 300 g crema ciocolata Chocremo
- 250 g mascarpone
- Sirop
- 300 ml apa
- 5 linguri zahar
- 1 fiola esenta rom
- 13 piscoturi si ness pentru inmuiat piscoturile
- Frisca
- 300 g smantana dulce 40 % grasime
- 150 ml frisca lichida Creme Patisser
- sos de ciocolata
Mod de preparare
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile,omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Tapetam o forma de tort de 18 cm ,cu hartie de copt,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit.Este copt cand trece testul scobitorii.Se scoate din forma si se lasa la racit.
Siropul : Se pune la fiert apa si zaharul,dupa ce a inceput sa fiarba se trage d epe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit.
Crema : Crema de ciocolata impreuna cu mascarponele se mixeaza bine.
Frisca : Samantana dulce amestecata cu frisca lichida se mixeaza pana obtinem o frisca ferma
Asamblare :
Se taie blatul in 2 obtinand 3 blaturi mai subtiri.Se aseaza pe o farfurie primul blat,se insiropeaza,punem crema si nivelam.Peste crema asezam 6 piscoturi inmuiate in ness.Peste piscoturi asezam un strat de frisca.
Peste frisca asezam blatul doi si-l insiropam,apoi punem crema,nivelam.
Peste crema asezam 7 piscoturi insiropate cu ness ,peste piscoturi punem frisca si nivelam,peste frisca asezam blatul 3 insiropat.
Deasupra intindem restul de crema,pe margini punem frisca si turnam sos de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|