Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Postat de mirela0911 in Torturi
28 Iun 2016 | 6326 vizualizari
Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

Este un tort racoros, bogat in fructe de sezon si care merge perfect pe caldura aceasta! 

Ingrediente

Pt.blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina

Pt. crema:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 g capsuni
  • 500 g cirese
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa

Pt.sirop:

  • 250 ml apa
  • 40 g zahar
  • coaja de portocala

Pt.ornat:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic jeleu rosu Dr.Oetker
  • 2 lg zahar
  • cateva capsuni si cirese

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se amesteca usor, apoi se toarna faina in 2-3 reprize, amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda de tort si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasa, de preferabil peste noapte. Blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema: Ciresele se spala si se curata de samburi. Capsunile se spala si se rup coditele. Iaurtul se amesteca cu 120 g zahar pudra vanilat. Frisca se bate cu restul de zahar pudra pana se intareste. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se amesteca iaurtul cu frisca, se toarna gelatina si se omogenizeaza. Se adauga ciresele rupte in doua. Se amesteca usor.

Sirop: Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja rasa de portocala.

In tava in care s-a copt tortul, se aseaza o parte a blatului. Se insiropeaza. Peste blat se pun capsunile taiate in jumatate si cu partea taiata in jos. Se toarna apoi crema, se niveleaza si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Se da tortul la rece pentru a se întări crema, de preferat peste noapte.

Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu zahărul pudra vanilat. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Deasupra, pe mijloc, se aseaza capsunile si ciresele. Se prepara jeleul conform instructiunilor si se toarna peste fructe. Cu restul de frisca se orneaza tortul, facand moatze sau trandafiri sau dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Desert tort Iulia

Postat de Constelatialeu

Desert tort Iulia

Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2016, 09:18
Imi placeeeee. Este fresh
la 29.06.2016, 09:57
Minunat !
la 29.06.2016, 13:54
Delicios!
la 29.06.2016, 15:05
excelent
la 29.06.2016, 15:27
ce frumos este, bravoooo

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking