Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 5 linguri ulei
- Crema
- 1 plic crema de lamaie Dr.Oetker
- 100 g zahar farin
- 200 g smantana groasa
- 150 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- Sirop
- 200 ml apa
- 100 g zahar
- 1 fiola esenta rom
- Ornat
- 200 ml smantana pentru frisca
- 50 g zahar farin
- pepite de ciocolata
- 1 piersica
Mod de preparare
Blat:
Se bat albusurile spuma tare,galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza bine,apoi se adauga uleiul ca la maioneza,apoi adaugam faina si omogenizam.La final adaugam albusurile ,amestecand usor se jos in sus pana se omogenizeaza.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil( diametrul 18 cm) turnam blatul si il dam la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.
Crema:
Intr-un castron punem praful de crema,zaharul,zaharul vanilat ,laptele si smantana groasa si mixam pana devine o crema omogena si consistenta.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun la fiert,cand da in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom,lasam sa se raceasca.
Pregatim si frisca.Smantana pentru frisca o mixam bine,adaugam zaharul si mai mixam pana se intareste.
Asamblare:
Se taie blatul racit in patru se siropeaza fiecare parte si se umple cu crema.Deasupra se orneaza cu frisca si pepite de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|