Tort cu crema de lime si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Torturi
3 Mai 2016 | 4353 vizualizari
Tort cu crema de lime si capsuni

Nu as vrea sa spun prea multe cuvinte despre acest tort, decat ca a fost DIVIN! Racoritor, cu fructe proaspete si aromate, este exact ce mi-am dorit sa obtin. Mi se pare ca este atat de potrivit pentru sarbatoarea Pastelui, langa atatea mancaruri grele, cu o felie din acest tort nu poti decat sa te racoresti, mai ales daca il servesti direct de la frigider! Normal ca poate fi pregatit si pentru onomastice sau, pur si simplu, pentru cei dragi, pentru a-i rasfata! "Retete de Pasti"

Ingrediente

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lime
    • un praf de sare
    Crema:
    • 400 ml lapte
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri amidon
    • 250 gr capsuni proaspete
    • coaja rasa de la un lime
    • 2 foi de gelatina
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    Pentru decor:
    • capsuni
    • frunzulite de menta
    • putina ciocolata topita
    • ornamente floare din zahar

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, impreuna cu coaja rasa de lime, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, turnam jumatate din compozitia de blat. Nivelam, introduceam foaia de blat in cuptor pentru 10 minute, la o temperatura potrivita. Coacem si a doua foaie, apoi le lasam sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita mai groasa amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam pana amidonul este complet dizolvat, apoi trasferam pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Frisca lichida si smantana, ambele reci, le mixam spuma, adaugand si zaharul pudra. Peste crema fiarta rece, punem 4 linguri pline cu frisca batuta, amestecam usor. Restul de frisca o punem la frigider. Capsunile le spalam bine, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute, in apa rece. Dupa acest timp le scurgem, le punem pe baie de aburi pana se topesc. Punem peste crema de mai sus gelatina topita, capsunile si amestecam bine cu o paleta. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam primul blat, punem crema si o nivelam. Punem al doilea blat, presam usor cu mainile si il dam la rece 3-4 ore. Dupa acest timp scoatem tortul, il asezam pe un platou. Il imbracam in frisca, pe centru punem capsuni intregi, iar pe margini frunzulite de menta si decoruri floricele din zahar. Pe marginea tortului punem cu lingurita, din loc in loc, putin ciocolata topita, lasand-o sa se scurga in jos. Mai punem putina ciocolata si pe capsuni. Dam tortul la rece 1-2 ore, apoi este numai bun de servit. Pofta buna! PS: Daca doriti si daca va place crema sa fie mai ferma, atunci puneti 1-2 foi de gelatina in plus. Eu consider ca a fost perfecta asa, cremoasa, se taia foarte bine cu cutitul fara a curge deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lime si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)
Retete similare

Desert tort cu clatite si capsuni

Postat de sufletista

Desert tort cu clatite si capsuni

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam clatite unse cu nutella si rulate, dam la rece cat pregatim crema. Crema: mixam crema de branza cu zaharul pudra cca. 3 min, adaugam frisca...

Citeste continuarea

Tort Green Joy

Postat de Ela68

Tort Green Joy

Mod de preparare Blat Joconde :   1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam.  2. Separat, batem albusurle cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2016, 11:45
ce tort frumos ai facut Rocsi, si crema cred ca a fost tare buna si e multaaaaa
la 03.05.2016, 11:45
Foarte bunnnn!!!!!!
la 03.05.2016, 11:50
Foarte frumos tortul!! L-am admirat de prima data!
la 03.05.2016, 11:54
ce bun este
la 03.05.2016, 11:58
ce frumusel si ce aromat trebuie sa fie ! bravos !

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking