Tort cu crema de mascarpone si piersici

Postat de mirela0911 in Torturi
22 Iun 2016 | 5123 vizualizari
Tort cu crema de mascarpone si piersici

Pentru ca a fost ziua fiicei mele, i-am pregatit acest tort mai deosebit, cu o crema pufoasa, aromata si delicioasa si bineinteles ca nu puteau lipsi nici personajele Disney.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 piersici mari din compot

Pentru ornat:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 1 foaie de napolitana cu desen

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare u un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se pune apa si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se obtine o emulsie. Se toarna peste spuma si se amesteca usor. Se adauga apoi faina in 2-3 reprize si se omogenizeaza. Se imparte compozitia in 3 parti. O parte se toarna intr-o tava in forma de inima iar celelalte doua parti se toarna intr-o tava dreptunghiulara. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se lasa la racit, de preferat peste noapte. Se taie in doua ambele blaturi.

Sirop: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la racit apoi se adauga coaja rasa de portocala.

Crema: Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza pana se intareste. Piersicile se dau prin blender pana se obtine o pasta fina. Se amesteca apoi toate la un loc, obtinand o crema pufoasa si aromata.

Pe o tava se aseaza un blat dreptunghiular. Se insiropeaza, se pune un strat de crema si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Deasupra se aseaza o parte din blatul in forma de inima, facand priza cu celalalt blat printr-un strat de crema. Se insiropeaza blatul, se pune restul de crema si se aseaza celalalt blat insiropat.

Smantana si frisca lichida se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Cand a ajuns la consistenta dorita se opreste mixarea. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Se aseaza deasupra foaia de napolitana apoi se orneaza dupa imaginatie cu restul de frisca.

Se da la frigider inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2016, 22:24
ce tort frumos!bravo mirela
la 22.06.2016, 22:27
Multumesc, Bya!
la 22.06.2016, 22:30
Woow La multi ani!
la 22.06.2016, 22:30
ce dragut ! imi place si aroma , bravos !..... vreau si eu sa invat tehnica cu foto !
la 22.06.2016, 22:32
Multumesc, Adele!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking