Tort cu crema de migdale si stracciatella

Postat de margo in Torturi
4 Dec 2014 | 2477 vizualizari
Tort cu crema de migdale si stracciatella

Maine,03.12,fiica mea,Emilia,implineste 22 de ani.Wow! Cand au trecut atatia ani?Sunt multi,dar pentru mine tot putini sunt,ea tot copil ramane.Si acum,mare,imi place s-o rasfat la fel cum faceam cand era micuta. Sunt 22 de ani de impliniri,bucurii,reusite presarate uneori cu probleme mai mici sau mai mari.Cu bune,cu rele,i-am fost alaturi mereu.Ne-am bucurat impreuna,am fost umarul pe care a plans.I-am fost si sunt si in continuare sprijin la bine si la greu.Ii doresc tot binele din lume cu multe impliniri si realizari. Uh!M-au podidit emotiile si era sa uit de tortul aniversar pe care i l-am facut.Este un tort racoros,aerat,cu multa crema.Aroma de ciocolata si migdale,preferatele Emiliei, ii da o savoare deosebita.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • ,10 ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 2 ling cacao,
  • un praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Ingrediente crema stracciatella:
  • 300ml fisca,
  • 200 gr ciocolata alba,
  • 50 gr cicocolata amaruie sau 100 gr fulgi de cicocolata.
  • Ingrediente crema de migdale:
  • 3 oua,
  • 3 ling zahar,
  • 1ling lapte,
  • 300ml frisca,
  • 100gr migdale

Mod de preparare

Blat

Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca incet,de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins pana trece testul scobitorii.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Crema stracciatella

Ciocolata alba se topeste in cuptorul cu microunde.Frisca se bate,iar cand e aproape gata,se adauga cicolata topita.Se mixeaza bine.Ciocolata amaruie se da pe razatoarea mare ( eu am dat-o pe razatoarea marunta si au iesit prea fini fulgii) si se adauga in crema de frisca.Se omogenizeaza totul.

Crema de migdale:

Ouale cu zaharul si cu laptele se bat pe foc pana se ingroasa.Cand rezulta o crema spumoasa,groasa ca o smantana,se ia de pe foc si se lasa la racit.Frisca se bate si se adauga crema racita.Migdalele maruntite se adauga in crema. Blatul se insiropeaza cu un sirop facut din 100ml apa.2 ling zahar,esenta de migadale.Apa cu zaharul se pun la foc pana se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.Se lasa sa se raceasca si se insiropeaza blatul care,in prealabil.a fost taiat in doua.

Aranjare:

Pe prima foaie de blat insiropata se pune jumatate din crema stracciatella.Deasupra se pune crema de migdale,apoi cealalta jumatate de stracciatella.Se acopera cu a doua foaie de blat si se insiropeaza apoi se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu am oprit din crema de migdale pentru decor. Iata si o sectiune a tortului.Dupa cum observati,fulgii de ciocolata au fost prea marunti si nu au iesit in evidenta asa cum mi-am dorit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de migdale si stracciatella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

Blatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina,...

Citeste continuarea

Tort Dobos (mic)

Postat de timea

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2014, 07:20
#};-
la 04.12.2014, 07:44
La multi ani!
Bun tare tortul!
la 04.12.2014, 08:43
la 04.12.2014, 10:12
la 04.12.2014, 10:29

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking