Ingrediente
- BLAT
- 2oua
- 2cani cu zahar
- 3cani faina
- 2linguri unt
- 1praf de copt
- 1cana cu lapte
- CREMA
- 1pachet unt
- 200g nuca macinata
- 100g zahar
- 200ml cafea preparata
- 2-3linguri cacao
- 50g stafide
Mod de preparare
Ouale frecate cu zahar,unt pana rezulta o crema fina,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele caldut intercalat;
turnam compozitia in forma unsa si tapetata si lasam la cuptor 30-40min,facand testul cu scobitoarea
Pentru crema - intr-un vas pe foc punem cafeaua,nuca,cacao si stafidele,amestecam sa se omogenizeze apoi dam deoparte sa se raceasca bine;intr-un vas facem o crema fina din unt si zahar apoi adaugam usor nuca;
Blatul racit,taiat,insiropat cu orice fel de sirop,punem crema intre foi,pe margini punem sticuri de ciocolata,ornam deasupra cu zahar pudra si cocos apoi il lasam la frigider pana in momentul servirii
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|