Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

Postat de Elena_Daria in Torturi
8 Iun 2013 | 12794 vizualizari
Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

Ingrediente

Blat de tort:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet margarina rama
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 7 cirese
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi fulgii de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Untul se mixeaza spuma.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste unt si mixam bine.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 4, pe orizontala.

Pastram 3 linguri de crema, iar restul o impartim in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o tava, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de cocos.

Mixam frisca tare, asezam o parte din ea deasupra tortului si presaram fulgi de cocos.

Facem cateva moate de frisca si asezam deasupra fiecarui mot cate o cireasa.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Retete similare

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Postat de katty

Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2013, 16:19
ce delicat este....
la 08.06.2013, 16:21
Claudia
la 08.06.2013, 16:23
Ca de obicei...
la 08.06.2013, 16:27
waaaaaaaaaaaaaaa~!!!
la 08.06.2013, 16:36
Imi place mult cocosul

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking