Tort chitara

Postat de privatelaura in Torturi
13 Iul 2012 | 6145 vizualizari
Tort chitara

Sotul meu este pasionat de chitara, iar anul acesta de ziua lui, i-am daruit doua chitare: una pt cantat si una de mancat :)) Intrucat, aici este o comunitate culinara, va prezint chitara de mancat :P

Ingrediente

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 l lapte dulce
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca cocos
  • pasta zahar
  • colorant
  • esenta rom
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.

Crema:

Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se imparte crema in doua vase,in unul punem ciocolata neagra, in celalalt punem ciocolata alba si amestecam energic pana se topeste ciocolata. In vasul cu crema de cioco neagra,punem stafidele si esenta rom si amestecam bine. In vasul cu crema de cioco alba, punem nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam bine.

Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.

Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de cioco neagra, apoi alt strat de blat, crema de cioco alba, si la sfarsit ultimul strat de blat.

Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. Dupace s-a racit, il decupam in forma de chitara.

Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.

Tortul se imbraca in pasta de zahar si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort chitara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort aniversar chitara

Postat de comanligia

Tort aniversar chitara

Am incins cuptorul la 180°c. Am pregatit tava in forma de chitara unsa cu putin ulei sau unt. Am separat albusurile de galbenusuri,care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Tort Chitara

Postat de miha

Tort Chitara

Corpul chitarei: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2012, 15:50
foarte frumoasa si buna,o idee geniala,cred ca esti tare iubita,am vazut si la Miha o chitara asemanatoare,si am vazut si forma de cumparat de pe www.wilton.com,chiar super idee,felicitari si cred ca a trebuit multa rabdare si munca
la 13.07.2012, 15:54
la 13.07.2012, 15:54
pfoa....ce faina e bravo Laura
la 13.07.2012, 16:03
multumesc mult Alba, Mena, Timea
Alba, din pacate eu nu am avut forma de chitara, insa am incercat sa o decupez cat mai bine
la 13.07.2012, 16:12
Cu atat mai mult meriti felicitari!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking