Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca

Postat de Dea_Dea in Torturi
26 Feb 2015 | 10102 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca

EXCEPTIONAL

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 gr praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA :
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

  • CARAMEL:
  • 8 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr nuca de cocos
  • esenta de rom

  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 40-45 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: 400 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul il dizolvam cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este rece amestecam cu frisca batuta.

Caramel: Zaharul se pune la caramelizat , cand este gata se ia de pe foc si se amesteca cu frisca lichida, se pune din nou pe foc pana se topeste , se adauga untul si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita . Adaugam miezul de nuca, esenta de rom si nuca de cocos , mai lasam un clocot si lasam la racit.

Sirop: Dizolvam zaharul in apa si adaugam esenta de vanilie.


ASAMBLARE
Taiem blatul in 5 (4 taieturi). Crema de vanilie o impartim in asa fel sa ne ajunga si sa imbracam tortul. Insiropam  o parte din blat , punem crema caramel, crema de vanilie, blat si tot asa pana terminam , la final imbracam tortul in crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu caramel si mascarpone

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2015, 09:58
ce tort frumos si gustos
la 26.02.2015, 10:20
Tare bun trebuie sa fie!
la 26.02.2015, 10:30
foarte bun
la 26.02.2015, 10:33
Ce inalt ti-a iesit rozozinu!
la 26.02.2015, 10:37
bun, bun, bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking