Tort cu crema de zahar ars

Postat de Moni_alex in Dulciuri
20 Mai 2015 | 4608 vizualizari
Tort cu crema de zahar ars

La multi ani sarbatoritilor de Sf. Constantin si Elena!

Ingrediente

  • 14 oua
  • 22 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 litru lapte cu 3,5% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca(Dorna)
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat,esenta ,se adauga laptele si se bate bine cu mixerul sau cu telul.

Se face blatul din:  6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga cate un galbenus  si apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza toata cu miscari pe verticala.

Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat, se pune crema si la final compozitia de blat, nu se amesteca decat se uniformizeaza deasupra.

Se coace la cuptorul preincalzit cam 50-55 min.

Daca se arde blatul deasupra, se pune o hartie de copt deasupra pana este gata.

E  gata cand se desprinde blatul de peretii cratitei.

Am lasat tortul sa se raceasca cam 2 ore dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am lasat pana dimineata cu cratita deasupra.

Frisca am facut-o din 400 ml smantana pt frisca Dorna (rece de la frigider) cu 2 linguri de zahar pudra. Am batut bine smantana cu mixerul si dupa ce s-a intarit am adaugat zaharul pudra si am mai batut putin la viteza mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de...

Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de Oana

Desert tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2015, 20:31
la 20.05.2015, 20:53
N-am mancat, dar imi place ce e aici, sper sa fac si eu!
la 20.05.2015, 21:00
bun!
la 20.05.2015, 21:53
este foarte racoritor mai ales cu frisca din smantana
la 21.05.2015, 07:34
Ce bun e!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking