Ingrediente
- un blat de tort, reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-72948.html
- 500 g crema mascarpone
- 500 g frisca lichida
- un pahar cu zahar
- 300 g visine congelate
- o jumatate de lime
Mod de preparare
Crema:
- Am lasat visinile la scurs vreo doua ore.
- Am mixat crema de mascarpone cu zaharul pana nu se mai simtea zaharul, apoi am adaugat zeama de la o jumatate de lime si visinile, amestecand pana s-au incorporat in crema, apoi am facut frisca.
- Am adugat 6 linguri de frisca in crema, iar restul de frisca am pastrat-o pentru a orna tortul.
Montare tort:
- Zeama de la visine am amestecat-o cu un pahar de apa si o jumatate de pahar de zahar, am incalzit pe foc pana s-a topit zaharul, am lasat sa se raceasca, pentru a insiropa blatul.
- Blatul l-am taiat in 4, am insiropat fiecare parte si am adaugat din crema de mascarpone.
- La final, l-am ornat cu frisca ramasa si ornamente din zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone, visine si lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|