Tort cu crema suhaida

Postat de CarmenBlue in Torturi
22 Oct 2015 | 14148 vizualizari
Tort cu crema suhaida

Stiu, nu arata spectaculos, la fel ca cele postate de bucatarasii priceputi, apoape ca nu e nici frumos :D Daaaaar, e facut cu multa dragoste pentru iubitul meu sot a carui zi de nastere a fost duminica (Sa ne traiasca, la multi ani!), e foarte gustos si e preferatul sotului meu! L-am facut la repezeala, nu era in plan pentru ca anul acesta am calatorit de ziua lui, dar ne-am gandit sa-i facem totusi o surpriza! Asa ca e ornat mai putin catre deloc, cu ce aveam prin casa sambata seara, inainte de plecare. Dar, ma repet, tortul este foarte bun, in special crema. Daca vreti sa vedeti acelasi tort, ornat frumos, va invit sa intrati pe linkul de mai jos. Reteta am preluat-o de la Vero, de pe site-ul reteteculinare.ro, o bucatareasa care mie imi place foarte mult! Sursa:http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/tort-cu-crema-suhaida-1210/

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema suhaida:

  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita faina
  • 4 linguri varf cacao
  • 250 g unt sau rama de prajituri
  • esenta rom

Sirop pentru insiropat blatul:

  • 150 ml apa
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

 

Blatul:
    Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.

Crema:
    Mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute. Punem laptele, faina si cacaoa. Le amestecam sa se omogenizeze si apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu pe care il punem la foc mic. Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se ingroasa bine. Incepe sa se ingroase cam in 12-15 minute. Se lasa la racit.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza putin si apoi se adauga, lingura cu lingura, crema racita bine. Se mixeaza pana se omogenizeaza si la sfartsit, optional, se adauga cateva picaturi de esenta de rom.

Siropul:
   Se fierba apa cu zaharul si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza si se umple cu crema delicioasa. Se orneaza dupa placere si dupa fantezie!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema suhaida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Postat de Creatsa

Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga...

Citeste continuarea

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

Postat de oanapl

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 14:55
la 22.10.2015, 15:05
Sa-ti traiasca sotul! delicios tortul!
la 22.10.2015, 15:21
la 22.10.2015, 15:38
Bun tort ai facut!
la 22.10.2015, 15:47
Bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking