Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
4 Apr 2016 | 5478 vizualizari
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

A fost ziua tatalui meu si am facut un tort delicios...si daca stau sa ma gandesc, cred ca eu am mancat cel mai mult din el :)) Am prezentat si aici reteta blatului, dar o mai prezint inca o data pentru cei car vor sa printeze reteta. Si am ajuns si la reteta cu nr. 300 - a fost un drum greu, dar am ajuns repede (zic eu) pana aici.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g);
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Diametru tava: 26 cm.
  • Sirop:
  • 150 g zahar;
  • 600 ml apa.
  • Crema 1 (ganache de ciocolata cu lapte):
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • 200 ml frisca lichida.
  • Crema 2 (ganache de ciocolata alba):
  • 150 g ciocolata alba;
  • 200 ml frisca lichida.
  • In plus:
  • 2-3 banane;
  • 280 g zmeura conservata;
  • 450 ml frisca (tinuta la frigider);
  • o lingura cacao;
  • 5 linguri zahar;
  • 60 g pelete de ciocolata neagra;
  • 30 g pelete de ciocolata alba.

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi.

 Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.

Crema 1/Crema 2 (se prepara separat, dar explicatiile sunt aceleasi in ambele cazuri):

Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, mestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator) deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza.

Asamblare:

Se taie blatul in trei foi.

In tava detasabila in care a fost pregatit blatul, se aseaza prima foaie din el, se insiropeaza, se adauga Crema 1 si se aseaza pe deasupra felii de banana. Se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga Crema 2 si pe deasupra se pune zmeura. Se insiropeaza si ultima foaie de blat si se fixeaza peste restul tortului. Se introduce tava la frigider pentru 3-4 ore (sau se lasa peste noapte) pentru ca totul sa se inchege. Apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, iar tortul se transfera pe un platou. Se imbraca tortul in frisca (aceasta se mixeaza cu 3 linguri de zahar daca nu este indulcita), pe margini se arunca cu peletele de ciocolata in el, iar deasupra se decoreaza cu frisca ramasa (mixata cu o lingura de cacao si doua linguri de zahar). 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Retete similare

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Postat de ancutsa

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

   Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina,...

Citeste continuarea

Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

Postat de RuxyRux

Desert Martini cheesecake cu fructe de padure

Biscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot. Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat. Pe un platou de tort se monteaza doar...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.04.2016, 16:32
Delicios!! Simplu si de efect!
la 04.04.2016, 16:39
Minunat! Felicitari! La cat mai multe retete delicioase!
la 04.04.2016, 16:49
La cat mai multe retete alaturi de noi!
la 04.04.2016, 16:50
La cat mai multe retete .Delicios tort
la 04.04.2016, 16:52
Multumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking