Tort cu doua creme si fructe

Postat de mirela0911 in Torturi
31 Oct 2016 | 7595 vizualizari
Tort cu doua creme si fructe

Pot sa zic ca e un tort facut cu ce am gasit prin frigider si camara, insa chiar si asa, a iesit un tort delicios! 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Crema 1:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g afine

Crema 2:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 50 g mure

Sirop:

  • apa + zahar dupa gust
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  • 1 pachet mic piscoturi (12 buc)
  • 80 g ciocolata lapte
  • 2-3 lg lapte
  • seminte de rodii
  • jumatate fruct kaki

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma in doua transe. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade penru cca 30-35 de minute (se face testul scobitorii). Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema 1: Ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc mic si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se da la rece. Cand s-a racit bine se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Crema 2: Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si senta de vanilie apoi se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema consistenta si pufoasa. 

Se prepara siropul din apa si zahar dupa gust si se adauga esenta de vanilie pentru aroma. 

Pe un platou se aseaza primul blat. Se insiropeaza bine apoi se unge cu crema de ciocolata, pastrand din ea 3 linguri pentru ornat. Se aseaza deasupra afinele, din loc in loc.

Intr-un bol mai larg se toarna din sirop. Se ia cate un piscot si se scufunda timp de 1-2 secunde in sirop si se pune deasupra peste crema de ciocolata si afine. Peste piscoturi se pune crema de mascarpone, pastrand si din aceasta 3-4 linguri pentru ornat. Se aseaza din loc in loc murele. Cel de-al doilea blat se insiropeaza si se aseaza deasupra tortului.

Se unge tortul cu crema de ciocolata iar cu crema de mascarpone se fac moatze dupa imaginatie. Ciocolata cu lapte impreuna cu lapele se pun pe foc sa se topeasca apoi se toarna doar pe marginea tortului. Se orneaza cu felii subtiri de kaki si cu seminte de rodii.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu doua creme

Postat de mirela0911

Desert tort diplomat cu doua creme

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Postat de diaconta

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2016, 19:08
Pe placul meu!
la 31.10.2016, 19:09
ce deserturi frumoase mai faci, bravo
la 31.10.2016, 19:12
Tare frumos
la 31.10.2016, 19:15
Superb tort ai facut!
la 31.10.2016, 19:19
Mireluto iti cam faci de cap sau te pregatesti de Revelion?

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking