Daca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte.
Eu am fost cam presata de timp/
Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici.
Pentru ca am folosit zmeura congelata, am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu zaharul, am pus pe foc pâna ce zaharul s-a topit.
Apoi am trecut tot amestecul printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.
Am pus iar amestecul pe foc
Amidonul l-am diluat cu siropul de zmeura,apoi l-am pus în cratita peste zmeura.
Am amestecat pâna când s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca.
Am pus foile de gelatina la înmuiat cu apa rece.
Am mixat frisca.
Am încalzit putin gelatina la microunde.Doar cât sa se topeasca.
Apoi am turnat-o în fir subtire peste zmeura.
Am încorporat jeleul de zmeura în frisca si am pus la frigider pentru 15 minute.
O mai urmariti sa nu se întareasca prea tare.
Blatul mai mare l-am taiat în doua pe orizontala,l-am însiropat si am pus mousseul de zmeura.
Pe margine am pus frisca si ornamente colorate.
Blatul mai mic l-am taiat obtinând 3 blaturi.
Pentru crema de zmeura cu mascarpone am procedat în felul urmator:
Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra si am pus peste ea jeleul de zmeura.
Am mixat frisca si apoi am încorporat-o în amestecul de mascarpone si zmeura.
Cu crema aceasta am umplut blatul mai mic, dupa ce l-am însiropat.
Am acoperit si restul tortului cu frisca.
Am topit ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri de frisca.
Am împartit ciocolata în mai multe boluri si am pus în fiecare câte o picatura de colorant,obtinând astfel diverse culori.
Cu fiecare culoare am trasat linii deasupra tortului, lasând sa se prelinga si pe margine.
Am pus si restul ornamentelor:buburuze, floricele si betisoare de ciocolata.
Cam asta a fost reteta, un tort simplu dar foarte gustos din ceea ce au marturisit cei ce au gustat.