Tort cu dublă cremă de zmeură

Postat de diaconta in Torturi
18 Mai 2015 | 3077 vizualizari
Tort cu dublă cremă de zmeură

Un tort pe care l-am făcut cu multă dragoste, pentru o fetiţă tare draga mie,care a împlinit 4 anişori. „La multi ani Raisa!!!!” Am vrut să fac un tort care să i se potrivească,pentru că e un copil foarte vesel. M-a inspirat foarte mult o fotografie în care era vopsită cu toate culorile. Pentru mine acea poză reprezenta toată bucuria copilariei. Din motive de oboseală, lumină şi grabă, fotografiile mele nu sunt prea reuşite, noroc că am „împrumutat” o fotografie frumoasă cu sărbătorita şi tortul, fotografie făcută de părinţii fetiţei.

Ingrediente

Blat de tort (tava cu diametrul de 28 cm):

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Blat de tort (tava cu diametrul de 20 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Jeleu/piure de zmeura(l-am folosit la cele doua creme):

  • 600 g zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri sirop de zmeura

Mousse de zmeura:

  • Jumatate din cantitatea de jeleu de zmeura
  • 300 ml frisca lichida îndulcita
  • 3 foi gelatina=5g

Crema de zmeura cu mascarpone:

  • Jumatate din cantitatea de jeleu de zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 200 ml apa rece

Pentru decor:

  • 300 ml smântâna pentru frisca 30% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 100 g ciocolata alba + frisca lichida
  • Colorant alimentar diverse culori
  • Floricele, buburuze, ornamente colorate si betisoare de ciocolata

Mod de preparare

Daca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte.

Eu am fost cam presata de timp/

Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici.

Pentru ca am folosit zmeura congelata, am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu zaharul, am pus pe foc pâna ce zaharul s-a topit.

Apoi am trecut tot amestecul printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Am pus iar amestecul pe foc

Amidonul l-am diluat cu siropul de zmeura,apoi l-am pus în cratita peste zmeura.

Am amestecat pâna când s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

Am pus foile de gelatina la înmuiat cu apa rece.

Am mixat frisca.

Am încalzit putin gelatina la microunde.Doar cât sa se topeasca.

Apoi am turnat-o în fir subtire peste zmeura.

Am încorporat jeleul de zmeura în frisca si am pus la frigider pentru 15 minute.

O mai urmariti sa nu se întareasca prea tare.

Blatul mai mare l-am taiat în doua pe orizontala,l-am însiropat si am pus mousseul de zmeura.

Pe margine am pus frisca si ornamente colorate.

Blatul mai mic l-am taiat obtinând 3 blaturi.

Pentru crema de zmeura cu mascarpone am procedat în felul urmator:

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra si am pus peste ea jeleul de zmeura.

Am mixat frisca si apoi am încorporat-o în amestecul de mascarpone si zmeura.

Cu crema aceasta am umplut blatul mai mic, dupa ce l-am însiropat.

Am acoperit si restul tortului cu frisca.

Am topit ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri de frisca.

Am împartit ciocolata în mai multe boluri si am pus în fiecare câte o picatura de colorant,obtinând astfel diverse culori.

Cu fiecare culoare am trasat linii deasupra tortului, lasând sa se prelinga si pe margine.

Am pus si restul ornamentelor:buburuze, floricele si betisoare de ciocolata.

Cam asta a fost reteta, un tort simplu dar foarte gustos din ceea ce au marturisit cei ce au gustat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dublă cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort spirală şi o dublă aniversare

Postat de diaconta

Tort spirală şi o dublă aniversare

Crema de unt cu bezea elveţiana am pregatit-o cu o zi înainte,dupa reteta de aici .E o crema care necesita ceva timp si atentie,asa ca am preferat s-o pregatesc mai din timp. Blatul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2015, 22:19
O portie dubla se poate? Minunata Raisa!Sa fie sanatoasa! Minunat tort Diuta scumpa! Esti artista!
la 18.05.2015, 22:21
O portie mare de tot pentru tine scumpa Ruxy Multumesc pentru aprecieri
la 18.05.2015, 22:22
Tare mult mi-a placut tortul, foarte vesel si deosebit! De poza de prezentare nici nu mai am cuvinte! Reusita totala! "La multi ani!" Raisei!
la 18.05.2015, 22:43
wow-ce tort si ce fetita autentica si frumoasa
la 18.05.2015, 22:47

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking