Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 lg zahar
- 4 lg faina
- 1 praf de copt
- Mousse:
- 500 ml frisca
- 300 g iaurt gras
- 1 cana visine fara sâmbure
- 1 cana capsuni din compot
- 6 foi gelatina
- 4 lg zahar pudra (facultativ)
- esenta de vanilie.
- Pt ornat:
- stelute si bomboanele de zahar
- jeleuri.
Mod de preparare
Dam drumul la cuptor.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava dreptunghiulară detasabila si coacem blatul la foc mediu cca. 15 min.
Crema: Punem gelatina la inmuiat in siropul de la compotul de capsuni.
Batem frisca si adaugam zaharul pudra (dacă dorim), adaugam iaurtul, esenta si mixam. Adăugăm fructele si gelatina topită si mixam.
Blatul racit il insiropam cu compot de capsuni, punem crema si il băgăm la rece până a doua zi sau macar 3-4 ore.
Ornam după imaginatie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|