Ingrediente
- 8 oua
- 2 linguri apa calda
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
- 9 linguri faina
- Umplutura:
- 1 cana smantana
- 1 pachet intaritor frisca
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 esenta rom
- coaja portocala
- coaja lamaie
- visine,nuci
Mod de preparare
BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
CREMA: Se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra, se adauga intaritorul de frisca.
SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.
Se taie blatul in trei felii. Punem o felie, o insiropam, apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,visine etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|